Autorzy przekazują czytelnikom, głównie lekarzom, pielęgniarkom i dietetykom, do których książka jest szczególnie adresowana, drugie poszerzone jej wydanie, z uaktualnionymi informacjami o prawidłowym żywieniu dzieci i młodzieży.
Żywienie dzieci w zdrowiu i chorobie- zagadnienia ujęto i usystematyzowano w 42 rozdziałach (320 str.) podzielonych na III działy: I. Ogólne zasady żywienia, II. Żywienie dzieci zdrowych oraz III. Leczenie żywieniowe dzieci chorych. Zawartość merytoryczna jest zgodna ze stanem współczesnej wiedzy, aktualnie obowiązującymi normami żywieniowymi, standardami i zaleceniami ESPGHAN, APA, IŻiŻ i/lub zespołów Krajowego Konsultanta w dziedzinie pediatrii. Książka o charakterze kompendium, dostarcza wiele niezbędnych informacji, oparta jest na wieloletnim doświadczeniu autorów w pracy z dziećmi oraz na aktualnych polskich i zagranicznych osiągnięciach naukowych. Publikacja została poszerzona o nowe rozdziały.
Książka napisana jest zrozumiałym językiem, a wiedza jest usystematyzowana w 117 tabelach i zobrazowana 7 rycinami.
„Żywienie dzieci w zdrowiu i chorobie” wydanie drugie
pod redakcją prof. dr hab. n. med. Mariana Krawczyńskiego
Aautorzy: M.K. Borszewska-Kornacka, W. Cichy, I. Ignyś, M. Krawczyński, J. Walkowiak i in.
Format: 165 x 230 mm
Objętość: 320 str.
Oprawa miękka (szyto/klejona)
Cena detaliczna: 63,50 zł
Wydawnictwo: „Help-Med” s.c.
Adres strony www.help-med.pl