Sery pleśniowe, na czele z najsłynniejszymi – brie i camembert, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Z marką Valbon możemy fundować sobie taką ucztę praktycznie każdego dnia.
Magię serów pleśniowych odkryto ponad 700 lat temu we Francji – ojczyźnie serowarstwa. Niegdyś brie i camembert pojawiały się na stołach wyłącznie przy specjalnych okazjach. Z czasem zaczęto odkrywać ich potencjał jako przekąsek serwowanych podczas spotkań towarzyskich, przyjęć i eleganckich kolacji. Sery pleśniowe w otoczeniu odpowiednich dodatków: winogron, fig, orzechów włoskich czy wędlin to znakomity pomysł na wykwintne menu. Ale przyjemność płynącą z ich jedzenia można odkrywać każdego dnia i o każdej porze.
Valbon na co dzień i od święta
Tym, którzy mają apetyt na aksamitne w konsystencji i klasyczne w smaku sery pleśniowe polecamy camembert oraz brie marki Valbon. Produkowane według sprawdzonych receptur harmonijnie łączą delikatną skórkę z rozpływającym się w ustach, kremowym wnętrzem. Są też wyjątkowo aromatyczne. Dzięki temu sery pleśniowe Valbon nadadzą każdemu spotkaniu nietuzinkowy charakter. Produkty te nie muszą być jednak zarezerwowane wyłącznie na specjalne okazje. Ich smakiem i jakością można się rozkoszować także na co dzień, przyrządzając spontanicznie różnego rodzaju przekąski z ich udziałem. Nie muszą być one wcale wyszukane. Co powiecie na Valbon Brie w połączeniu z chrupiącą bagietką o poranku albo plasterki łagodnego, ale bogatego w smaku Valbon Camembert na kanapce w pracy lub w lunchowej sałatce?
Valbon Brie oferowany jest w 200-gramowej porcji, a Valbon Camembert w opakowaniu 180 g. Każdy z nich kosztuje ok. 8,00 zł.
Producent: Hochland
Więcej informacji na stronie: www.hochland.pl