Zapisz się do najsłodszej szkoły w Warszawie

Tym, którzy ze zwykłych zjadaczy czekolady chcieliby zmienić się w deserowych specjalistów proponujemy zapisać się na warsztaty z cyklu „W Kuchni z E. Wedel”. Odbywają się one pod okiem mistrzów cukiernictwa w magicznym miejscu.

Takie warsztaty to idealny pomysł na kreatywne spędzenie wolnego czasu, wspólną celebrację wieczoru panieńskiego lub rocznicy, a także oryginalny prezent. Zajęcia odbywają się w kameralnych, maksymalnie sześcioosobowych grupach, zapewniających komfortową naukę, swobodną atmosferę i bezpośredni kontakt z prowadzącymi. Są nimi Maestro Czekolady Janusz Profus i Mistrzyni Czekolady Joanna Profus, wielokrotnie nagradzani cukiernicy i współpracownicy E. Wedel, którzy na czekoladzie znają się jak mało kto.

Kilka poziomów wtajemniczenia
Do wyboru są dwa rodzaje warsztatów, składających się z kilku zajęć o różnym stopniu trudności i poziomie wtajemniczenia. Podczas warsztatów kulinarnych poznaje się czekoladę jako dodatek do deserów, polewę do ciastek lub nieodzowny składnik brownie i sernika. Warsztaty czekoladowe pokazują, co można wyczarować z ziaren kakaowca i ich pochodnych. Ich uczestnicy będą mieli szanse własnoręcznie wyprodukować swoje czekoladowe tabliczki, praliny czy figurki. Na najwyższym poziomie kursu nauczą się zaś używać czekolady jako substancji plastycznej, tworząc słodkie kwiaty i dekoracje.

Miejsce, czas i zapisy
Warsztaty z cyklu „W Kuchni z E. Wedel” prowadzone są w Pracowni Czekolady, zlokalizowanej w zabytkowej kamienicy z 1894 r., w której działała pierwsza w Polsce fabryka czekolady prowadzona przez Emila Wedla. Mogą w nich wziąć udział osoby powyżej 16. roku życia. Zajęcia odbywają się w czwartki i piątki przez całą jesień i zimę, a trwają od 3 do 5 godzin. Organizatorzy zapewniają materiały niezbędne do pracy i nauki. Cena warsztatów wynosi od 400 zł do 480 zł od osoby w zależności od poziomu ich zaawansowania.

Dodatkowych informacji zasięgnąć można na trzy sposoby:

  • wysyłając maila na adres warsztaty@wedelpijalnie.pl,
  • dzwoniąc pod numer 22 827 29 16,
  • odwiedzając Pijalnię Czekolady E. Wedel przy ul. Szpitalnej 8 w Warszawie.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *