Wytrawny omlet z płatkami Corn Flakes

Czas przygotowania: 15 minut

Poziom trudność: łatwe

Ilość porcji: dla 1 osoby
Składniki:
 2 szklanki pokruszonych płatków Lubella Corn Flakes
 2 jajka
 1 łyżka jogurtu greckiego
 szczypta chili
 30 g startego sera cheddar
 pieprz i sól
 garść pokrojonych liści szpinaku
 1 pomidor pokrojony w kosteczkę
 1/4 czerwonej cebuli pokrojonej w pióra
 olej do smażenia
Przygotowanie:
1. Ubić jajka na jasnożółty kolor.
2. Dodać jogurt naturalny i wymieszać.
3. Do masy dodać przyprawy i pokruszone płatki kukurydziane.
4. Smażyć na jednej stronie do całkowitego ścięcia.
5. Wyjąć na talerz.
6. Na jednej połowie ułożyć warzywa. Przykryć drugą połową.
7. Posypać na wierzchu startym serem.

SMACZNEGO:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *