Wyjątkowo już od rana

Śniadanie to pierwszy i najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Jedząc możemy się na chwilę zatrzymać porozmawiać i naładować „akumulatory” zanim wpadniemy w wir codziennych obowiązków. W walentynki szczególnie warto je celebrować. By śniadanie tego dnia było wyjątkowe wcale nie musisz wstawać bladym świtem. Słodkie, zdrowe i pożywne czerwone owoce, których kolor kojarzy się z miłością pod dodającą energii kruszonką możesz przygotować poprzedniego wieczoru. Rano tylko pozostanie ci wstawić je do piekarnika i podać najbliższym.

Czerwone owoce pod kruszonką z musli i migdałów
Składniki:

  • 600 g dowolnych, czerwonych owoców (mogą być mrożone)
  • 100 g wiśni soczystej Bakalland
  • 300 g musli chrupiącego Bakalland BA! 5 owoców leśnych
  • 100 g migdałów Bakalland
  • 8 łyżek syropu klonowego
  • łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

Wykonanie:

Świeże lub mrożone owoce i suszone wiśnie wkładamy do foremek na tartaletki lub kokilek, dodajemy szczyptę soli, łyżeczkę cynamonu i kilka całych migdałów. Resztę migdałów blendujemy i łączymy z musli. Przygotowaną w ten sposób mieszanką posypujemy owoce. Całość polewamy syropem klonowym. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez ok. 20 minut (aż kruszonka nabierze złotego koloru).

Więcej informacji o produktach marki Bakalland można znaleźć na stronie

Bakalland

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *