Wolnowary Crock-Pot mają nowego ambasadora

Będąca pionierem i liderem w kategorii wolnowarów marka Crock-Pot rozpoczyna współpracę z Janem Kuroniem – kucharzem znanym z przywiązania do tradycyjnych polskich smaków i produktów. 

Nowy ambasador marki Crock-Pot w Polsce pochodzi z rodziny o bogatych tradycjach kulinarnych. Jak sam mówi – gotuje, odkąd pamięta. Umiejętności w tej dziedzinie Jan Kuroń doskonalił w prestiżowej szkole kulinarnej Le Cordon Bleu w Londynie. Doświadczenie zdobywał pracując w uznanych restauracjach w Polsce, we Włoszech, Hiszpanii i Portugalii. Jest autorem książki „Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia”. Regularnie występuje w mediach w roli eksperta kulinarnego. Jan Kuroń chętnie sięga po polskie produkty, a ich sezonowość traktuje jako niezwykłe dobrodziejstwo. W jego kuchni nie ma miejsca na półśrodki – wierzy w uczciwe przepisy, najlepszej jakości produkty i esencję smaku doprawioną sercem kucharza. Do współpracy z marką Crok-Pot skłoniły go po pierwsze bezdyskusyjna jakość sygnowanych nią urządzeń, po drugie – i to był główny powód – sama idea slow cookingu, którą nowy ambasador będzie szerzył. – To filozofia gotowania, która jest mi niezmierne bliska, a której grupa miłośników w Polsce z każdym dniem się zwiększa. Marka Crock-Pot na całym świecie jest synonimem wolnowaru. Wybór zatem mógł być tylko jeden – komentuje Jan Kuroń.

Atuty wolnowarów
Tym, którzy nie znają tej metody wyjaśnijmy, że slow cooking opiera się na wolnym gotowaniu w temperaturze nieprzekraczającej 100°C, a wolnowar Crook-Pot był pierwszym urządzeniem stworzonym właśnie do tego celu. Zaprojektowany w latach 70. XX wieku przyczynił się do powstania nowej kategorii produktowej, której sprzedaż liczy się obecnie w milionach egzemplarzy. Dzięki wykorzystywanej temperaturze, potrawy przygotowywane w wolnowarach są bardzo aromatyczne, soczyste i zachowują więcej wartości odżywczych niż przy tradycyjnej obróbce termicznej, a intuicyjna obsługa sprawia, że gotowanie w nich jest niezwykle proste, pozwala też oszczędzić czas, bo danie robi się samo, bez nadzoru. –  Ta metoda świetnie sprawdza się w przypadku, gdy dbamy o zdrowy tryb życia i prawidłowe odżywianie. Jest też pomocna w przygotowywaniu potraw wymagających długiego i mozolnego duszenia – podkreśla Jan Kuroń. Korzystanie z wolnowarów Crock-Pot to żadna sztuka. – Wystarczy umieścić wszystkie składniki w misie urządzenia, nastawić program i… to tyle. W trakcie użytkowania wolnowaru szybko zaobserwujemy, że niektóre produkty zachowują się trochę inaczej od pozostałych. Warzywa na przyj]kład gotują się wolniej niż mięso, dlatego warto umieścić je na dnie naczynia, a na nie położyć mięso – dodaje nowy ambasador marki Crock-Pot.

Slow food po polsku
W ramach współpracy z marką Crock-Pot Jan Kuroń, jako miłośnik dań tradycyjnych, przedstawi wiele przepisów na lubiane przez Polaków potrawy w wersji długo gotowanej. Zadowolą one zarówno wielbicieli mięs, jak i fanów dań wegetariańskich czy nawet wegańskich. Z aktualizowaną na bieżąco bazą kilkuset przepisów na dania z wolnowaru, wśród których znajdują się zupy, sosy, dania główne czy desery można zapoznać się na stronie crockpot.pl. Firma DLF (autoryzowany importer i dystrybutor urządzeń Crock-Pot w Polsce) zaprasza też do regularnego odwiedzania profilu marki w social mediach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *