WIOSENNE KINDER PARTY: MINI HOT-DOGI Z GUACAMOLE I SALSĄ POMIDOROWĄ

Przepis poleca ekspert Dan Cake – Robert Muzyczka, szef kuchni Dwór Korona Karkonoszy

Składniki:

  • awokado bardzo dojrzałe 2 sztuki
  • cebula 1 sztuka
  • czosnek 1 ząbek
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • sok z limonki 1 łyżka
  • płatki chilli 1/4 łyżki
  • świeża kolendra 1 mały pęczek
  • sól i pieprz do smaku
  • dojrzałe pomidory 300 g
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • bazylia świeża ok. 20 listków
  • parówki mini 12 sztuk
  • bułki do mini hot-dogów Dan Cake 2 opakowania

Wykonanie:

Oba awokada przekroić na pół, wyciągnąć pestki, a następnie miąższ łyżką. ½ cebuli i czosnek obrać, pokroić w plastry. Kolendrę posiekać. Wszystkie składniki zmiksować z awokado, płatkami chilli, sokiem z cytryny i solą. Pomidory obrać ze skórki, pokroić w cząstki i przesmażyć na oleju przez ok. 10 minut. Następnie zmiksować z pozostałą cebulą, posiekaną bazylią, sokiem z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Parówki podgrzać, umieścić w bułkach do mini hot-dogów Dan Cake, wypełnić salsą pomidorową i przygotowanym wcześniej guacamole.

Smacznego!

Więcej kulinarnych inspiracji na www.dancake.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *