Zupy to część polskiej tradycji kulinarnej. Kiedy brakuje nam czasu, możliwości albo po prostu chęci, by je samodzielnie przyrządzić można sięgnąć po gotowe rozwiązania. Zupy Profi z linii „Moje odkrycie” wystarczy tylko podgrzać. Ich atutem są także zaskakujące smaki, uzyskane dzięki oryginalnym dodatkom i kombinacjom składników. Na tegoroczne lato szczególnie polecamy dwie wprowadzone właśnie przez Profi nowości: krem ze świeżego ogórka, którego łagodną naturę ożywia koperek oraz krem z czerwonych buraków, cechujący się słodkim smakiem przełamanym miętą. Obie zupy, podobnie jak wszystkie oferowane w ramach linii „Moje odkrycie”, są w stu procentach naturalne (nie zawierają konserwantów, sztucznych barwników i polepszaczy smaku) oraz bezglutenowe. Niska kaloryczność sprawia, że zajadać się nimi mogą osoby dbające o linie. Są to też produkty odpowiednie dla wegetarian i wszystkich tych, którzy chcą zdrowo się odżywiać. Miska takiej zupy może stanowić jedną z pięciu zalecanych przez dietetyków dziennych porcji warzyw i owoców. Atutem produktów jest też prostota oraz szybkość ich przygotowania – zamkniętą w wygodnym jednorazowym pojemniku zupę wystarczy podgrzać. Poza dwiema nowościami w ramach linii świeżych zup marki Profi, które zadebiutowały na rynku na początku tego roku do odkrycia są jeszcze: krem z czerwonej papryki z mozzarellą, ogórkowa z batatami, krem pieczarkowy z czarnuszką, krem z białych warzyw z wędzonym łososiem, żurek z białą kiełbasą i grzybami leśnymi, krem z marchewki z pomarańczą, zupa ze świeżych pomidorów z lubczykiem oraz krem z zielonych warzyw z jarmużem. Produktów tych należy szukać w regałach chłodniczych, bo należą do kategorii dań gotowych chłodzonych. Właściwa temperatura ich przechowywania to od +2°C do +7°C. Sugerowana cena wszystkich zup z linii „Moje odkrycie” wynosi 4,99 zł za porcje 330 g.
Producent: Wielkopolska Wytwórnia Żywności Profi
Więcej informacji na stronach: www.profi.com.pl i www.kochamzupy.pl
W staropolskim stylu – Pasztet Dworski
Pasztet z dziczyzny to jeden z przysmaków staropolskich dworów, który gościł na szlacheckich stołach podczas najważniejszych uczt i biesiad. I…