Wanilia w unikalnej formie i cynamon prosto z Indonezji

Ciasta i desery, ale też napoje z dodatkiem aromatycznych przypraw nigdy nie cieszą się większym wzięciem niż jesienią i zimą. Ich smak stanie się jeszcze bogatszy, a aromat bardziej wyrazisty jeśli sięgniemy po nowe, w stu procentach naturalne propozycje firmy Dr. Oetker.

Esencja królowej przypraw zamknięta w tubce
Najbardziej oryginalnym produktem, który dołączył do linii dodatków do pieczenia „Ze świata natury” jest pasta waniliowa Intense. Powstaje ona z najbardziej szlachetną i cenionej odmiany wanilii Bourbon, pochodzącej z Madagaskaru. Produkt, którego dotąd na naszym rynku nie było ma konsystencję gładkiego żelu z dużą ilością ziarenek wanilii, w których skoncentrowana jest cała esencja tej przyprawy. Pasta zapakowana w poręczną zamykaną tubkę, daje się łatwo i wygodnie dozować. Bardzo dobrze rozprowadza się w ciastach i kremach. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do sernika, tarty, panna cotty, lodów czy naleśników. Nada charakter kawie i fantastycznie podkreśli smak mięsa. Sugerowane ceny wydajnej tubki, zawierającej 19 g pasty wynosi ok. 10,00 zł.

Rozgrzewający jak indonezyjskie słońce
Jeśli trzeba byłoby stworzyć królewską parę aromatycznych przypraw, to wanilia byłaby w niej bez wątpienia królową, a królem cynamon. Kto z nas wyobraża sobie szarlotkę, ciasto marchewkowe czy rozgrzewającą herbatę bez jego udziału. Cynamon mielony z Indonezji, gdzie niezależnie od pory roku temperatura wynosi średnio 25°C jest kolejną nowością w linii dodatków „Ze świata natury” . Rosnące w tamtejszym słońcu drzewa cynamonowe dają korę o niezwykłym słodko-korzennym aromacie. Uzyskana z niej przyprawa nada potrawom szczyptę pikanterii oraz wyrazisty smak i zapach. Idealnie sprawdza się w ciastach i daniach z jabłkami. Cynamonem mielonym z Indonezji można doprawiać także mięsa, ryby, zupy oraz różnego typu napoje, w tym np. grzane wino. 15-gramowa torebka tej przyprawy kosztuje ok. 2,00 zł.

Skarby z różnych zakątków globu

Wszystkim, którzy chcieliby tworzyć wypieki, desery czy napoje ze świadomością, że ich składniki są naturalne i wyjątkowe polecamy również cukry o drobnej, pudrowej konsystencji z linii „Ze świata natury” . Są ich w ofercie trzy: z wanilią Bourbon z Madagaskaru, ze skórką pomarańczową i ze skórką cytrynową, przy czym skórki tych owoców pochodzą z ekologicznych, nie poddawanych szkodliwym opryskom upraw we włoskich gajach cytrusowych. Na uwagę zasługują także oferowane w ramach tej samej linii, pierwsze na polskim rynku ekstrakty naturalne. Tu do wyboru mamy cztery oryginalne warianty smakowo-zapachowe: Wanilia Bourbon z Madagaskaru, Pomarańcza z Brazylii, Cytryna z Sycylii oraz Migdał z Maroka.

Producent: Dr. Oetker Polska
Więcej informacji na stronie: www.oetker.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *