(idealna propozycja na lekki wiosenny posiłek)
Składniki:
- 2 wafle ryżowe ze słonecznikiem marki Britta
- 2 jajka ekologiczne
- 1/2 avocado (dojrzałego)
- 1/2 pomidora
- 2 plasterki cebuli czerwonej
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- szczypta soli
- pieprz, np. czerwony
- 2 łyżki octu winnego
Wykonanie:
W niewielkim garnku zagotuj litr wody. Dodaj ocet i ponownie zagotuj. Jajko delikatnie rozbij i ostrożnie włóż do wody. Zagotuj, następne gotuj ok. 2 minuty. Wyciągnij łyżką cedzakową (czynność powtórz z drugim jajkiem). Posmaruj wafle oliwą. Ułóż na nich pokrojone avocado, pomidory, cebulę, a na wierzch jajka. Posól, popieprz i zjadaj od razu, gdy jajko będzie jeszcze gorące.
Wafle ryżowe ze słonecznikowe Britta sprzedawane są w 100-gramowej paczce, która kosztuje ok. 2,50 zł. Ich producentem jest firma Sawex Foods. Z pełnym asortymentem marki można zapoznać się na stronie www.britta.pl