Wafle ryżowe z avocado i jajkiem poszetowym

(idealna propozycja na lekki wiosenny posiłek)

Składniki:

  • 2 wafle ryżowe ze słonecznikiem marki Britta
  • 2 jajka ekologiczne
  • 1/2 avocado (dojrzałego)
  • 1/2 pomidora
  • 2 plasterki cebuli czerwonej
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • pieprz, np. czerwony
  • 2 łyżki octu winnego

Wykonanie:

W niewielkim garnku zagotuj litr wody. Dodaj ocet i ponownie zagotuj. Jajko delikatnie rozbij i ostrożnie włóż do wody. Zagotuj, następne gotuj ok. 2 minuty. Wyciągnij łyżką cedzakową (czynność powtórz z drugim jajkiem). Posmaruj wafle oliwą. Ułóż na nich pokrojone avocado, pomidory, cebulę, a na wierzch jajka. Posól, popieprz i zjadaj od razu, gdy jajko będzie jeszcze gorące.

britta_wafle_ryzowe_ze_slonecznikiemInformacja o produkcie:

Wafle ryżowe ze słonecznikowe Britta sprzedawane są w 100-gramowej paczce, która kosztuje ok. 2,50 zł. Ich producentem jest firma Sawex Foods.  Z pełnym asortymentem marki można zapoznać się na stronie www.britta.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *