1_wafle_foto

Wafle ryżowe z avocado i jajkiem poszetowym

(idealna propozycja na lekki wiosenny posiłek)

Składniki:

  • 2 wafle ryżowe ze słonecznikiem marki Britta
  • 2 jajka ekologiczne
  • 1/2 avocado (dojrzałego)
  • 1/2 pomidora
  • 2 plasterki cebuli czerwonej
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • szczypta soli
  • pieprz, np. czerwony
  • 2 łyżki octu winnego

Wykonanie:

W niewielkim garnku zagotuj litr wody. Dodaj ocet i ponownie zagotuj. Jajko delikatnie rozbij i ostrożnie włóż do wody. Zagotuj, następne gotuj ok. 2 minuty. Wyciągnij łyżką cedzakową (czynność powtórz z drugim jajkiem). Posmaruj wafle oliwą. Ułóż na nich pokrojone avocado, pomidory, cebulę, a na wierzch jajka. Posól, popieprz i zjadaj od razu, gdy jajko będzie jeszcze gorące.

britta_wafle_ryzowe_ze_slonecznikiemInformacja o produkcie:

Wafle ryżowe ze słonecznikowe Britta sprzedawane są w 100-gramowej paczce, która kosztuje ok. 2,50 zł. Ich producentem jest firma Sawex Foods.  Z pełnym asortymentem marki można zapoznać się na stronie www.britta.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>