W październiku startuje druga edycja Festiwalu Wypieków

Marki Delecta i Bakalland przygotowały nie lada niespodziankę dla miłośników domowych słodkości. W październiku startuje druga edycja Festiwalu Wypieków, którego zwieńczeniem jest powstanie Wielkiej Księgi z Wypiekami. Prosto z serc polskich regionów – perełki na rynku wydawnictw cukierniczych. To nie tylko zbiór 100 przepisów, lecz także niezapomniana, kulinarną podróż po… najsmaczniejszych regionach Polski!

Różne zakątki Polski charakteryzują się niepowtarzalną kulturą, tradycjami i… kuchnią. Inne desery zaserwują Górale, a inne mieszkańcy Kaszub. Dlatego tegoroczna edycja Festiwalu Wypieków poświęcona jest w całości wypiekom regionalnym. David Gaboriaud – jeden z najlepszych szefów kuchni młodego pokolenia oraz Jerzy Nogal – kucharz i cukiernik, przemierzyli Polskę wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu najbardziej oryginalnych propozycji. Podhale, Śląsk, Kaszuby, Warmia i Mazury – to tylko niektóre z 10 regionów, które odwiedzili. Słodkości stworzone zgodnie z oryginalnymi recepturami, zostały pięknie sfotografowane  i zamieszczone w Wielkiej Księdze z Wypiekami.  Prosto z serc polskich regionów. Znajdziecie w niej 100 starannie wybranych przepisów na charakterystyczne dla danego obszaru torty, ciasta. 

Słodkie przysmaki, przekazywane z pokolenia na pokolenie i przygotowane ot tak… prosto z serca, będą doskonałą okazją do delektowania się ich smakiem z bliskimi.

Aby stać się posiadaczem Wielkiej Księgi z Wypiekami. Prosto z serc polskich regionów wystarczy, że nabędziesz produkty marek Bakalland i Delecta, bądź artykuły jednej z nich. Więcej informacji o akcji uzyskasz w sklepach lub zaglądając na FanPage marki Delecta i Bakalland.

wielka-ksiega-z-wypiekami

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *