Vegeta Natur inspiruje – Pita z awokado i piersią z kurczaka

Jesienno-zimowa aura nie zawsze zachęca do spacerów, za to stwarza idealną okazję do pozostania we własnej kuchni i oddawania się kulinarnym eksperymentom. A co, jeśli tęsknisz za lokalnymi specjałami sprzedawanymi wprost z przyulicznych budek? Nic prostszego! Teraz możesz przyrządzić je samodzielnie – niezwykły smak domowego street foodu zyskasz dzięki przyprawom z linii Vegeta Natur.

Składniki:

  • 500 g filetów z kurczaka
  • 2 łyżeczki Vegety Natur do indyka i dań z drobiu
  • 1/2 ząbka czosnku
  • pieprz czarny mielony
  • 1 awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki jogurty typu greckiego
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • bułka pita

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka pokroić na paseczki, doprawić Vegetą Natur i pieprzem, smażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić. Awokado pokroić w kostkę, zblendować, doprawić przyprawami, dodać sok z cytryny, czosnek, jogurt, natkę pietruszki i dobrze wymieszać. Bułkę pita włożyć na krótko do piekarnika. Ciepłą bułkę wypełnić kurczakiem i sosem z awokado.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *