Vegeta Natur inspiruje- Gyros w aromatycznych przyprawach

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka Vegety Natur do gyrosa
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
  • szczypiorek
  • Ogórek zielony
  • 1 łyżeczka Vegety Natur do sałatek i dipów
  • 1 marchewka
  • 1 pomidor
  • kilka liści sałaty
  • zielone Pesto Genovese Podravka
  • 4 tortille

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka pokroić na niewielkie kawałki, skropić oliwą z oliwek, dodać Vegetę Natur do gyrosa i dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej patelni do złotego koloru. Następnie przygotować sos – połączyć jogurt naturalny, posiekany szczypiorek, 1/4 startego ogórka oraz Vegetę Natur do sałatek i dipów. Pomidora i resztę ogórka pokroić w plastry. Marchewkę pokroić w cienkie paski. Środek tortilli posmarować pesto, kolejno ułożyć sałatę, pokrojone warzywa i kurczaka. Dół placka zawinąć do góry, boki złożyć ciasno do środka. Podawać z sosem jogurtowym.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *