Składniki:
- 1 filet z kurczaka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka Vegety Natur do gyrosa
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- szczypiorek
- Ogórek zielony
- 1 łyżeczka Vegety Natur do sałatek i dipów
- 1 marchewka
- 1 pomidor
- kilka liści sałaty
- zielone Pesto Genovese Podravka
- 4 tortille
Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka pokroić na niewielkie kawałki, skropić oliwą z oliwek, dodać Vegetę Natur do gyrosa i dokładnie wymieszać. Smażyć na suchej patelni do złotego koloru. Następnie przygotować sos – połączyć jogurt naturalny, posiekany szczypiorek, 1/4 startego ogórka oraz Vegetę Natur do sałatek i dipów. Pomidora i resztę ogórka pokroić w plastry. Marchewkę pokroić w cienkie paski. Środek tortilli posmarować pesto, kolejno ułożyć sałatę, pokrojone warzywa i kurczaka. Dół placka zawinąć do góry, boki złożyć ciasno do środka. Podawać z sosem jogurtowym.