Długo wyczekiwany sezon grillowy wreszcie w pełni. Ciepła aura zachęca do biesiadowania na świeżym powietrzu oraz cieszenia się niepowtarzalnym smakiem i aromatem dań z rusztu. Specjalnie na takie okazje Sokołów poleca produkty z linii Grill House.
Ich wybór jest na tyle szeroki, że pozwoli przygotować prawdziwą ucztę i trafi w gust każdego smakosza. W linii Grill House znajdziemy wszystko, od tradycyjnych surowych mięs i kiełbas po wyroby w gotowych marynatach i z odpowiednio dobraną kompozycją przypraw. Na ten sezon spotkań przy ruszcie Sokołów proponuje kilka nowości. Są wśród nich: oryginalne kiełbaski z warzywami, a dokładniej z kukurydzą, czerwoną fasolą, marchewką, selerem, groszkiem, fasolką i papryką; aromatyczne, dobrze doprawione i bardzo soczyste kiełbaski wieprzowo-wołowe o wysokiej zawartości mięsa( (idealne jako grillowy starter); a także smakowite, wieprzowe kiełbaski śląskie, które wyróżniają się brakiem osłonki, dzięki czemu czas ich przygotowania jest znacznie krótszy.
Klasycznie, ale i praktycznie
W ofercie Sokołowa nie brakuje również produktów, po które Polacy w sezonie grillowym sięgają najczęściej. Należą do nich: kiełbasa brocka, kiełbasa śląska czy kiełbasa biesiadna (dostępna również w wersji z serem). Klasykiem jest też bez wątpienia kaszanka gryczana, o nieco pikantnym smaku. W trakcie biesiady przy ruszcie nie może też zabraknąć marynowanych mięs, z których najpopularniejsze są karkówka i boczek. W linii Grill House dostępne są one już zamarynowane z dodatkiem aromatycznych przypraw, a niektóre – tak jak boczek rolowany i karkówka rolowana – podane w bardzo wygodnej formie, bo nie dość, że zamarynowane, to jeszcze nawinięte na bambusowy patyczek.
Każdy może zostać mistrzem grillowania
Informacje o całym grillowym asortymencie firmy Sokołów znajdują się na dedykowanej stronie www.mistrzowiegrilla.pl. Dostępne są tu ponadto praktyczne porady oraz przepisy na proste w wykonaniu i oryginalne potrawy z rusztu (np. burgery wołowe czy karkówkę po tajsku z pieczonymi ziemniakami), a także sosy, sosy oraz inne dodatki do nich. – Naszym celem jest dostarczanie inspiracji wszystkim fanom grillowania. Chcemy pokazać, iż ten sposób przygotowania dań stwarza naprawdę ogromne możliwości kulinarne – mówi Marcin Bałanda, dyrektor ds. PR i komunikacji spółki Sokołów S.A. Dodatkowo firma prowadzi obecnie na swoim fanpagu na Facebooku konkurs „Rozpal apetyt z Sokołowem”, w którym do wygrania są grill oraz kosze piknikowe.
Gdzie kupimy i ile zapłacimy
Produkty z linii Grill House, z których wiele przygotować można nie tylko na ruszcie, ale również na patelni sprzedawane są w sieciach handlowych, Delikatesach Sokołów oraz hurtowniach. Ich ceny i gramatury opakowań, podobnie jak asortyment, są mocno zróżnicowane. I tak np. kiełbaski z warzywami kosztują ok. 4,00 zł za 250 g; kiełbaski wieprzowo-wołowe – ok. 25,00 zł za kilogram; kiełbaski śląskie bez osłonki – ok. 8 zł za 500 g; boczek grillowy – ok. 7,00 zł za 300 g; karkówka grillowa – ok. 11,00 zł za 600 g, natomiast boczek oraz karkówka rolowana odpowiednio ok. 9,00-10,00 zł za 330 g i ok. 8,00 zł za 310 g.
Producent: Sokołów
Więcej na stronach: www.sokolow.pl i wwww.mistrzowiegrilla.pl