Uczta dla podniebienia na Targach Regionalia 2015

IV Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015 kusić będą różnorodnością smaków. Odwiedzający będą mogli skosztować specjałów z różnych krajów, a także regionów Polski. Obok tradycyjnych rodzimych wyrobów zaprezentowane zostaną produkty kuchni armeńskiej, bułgarskiej, węgierskiej, tureckiej, austriackiej, ukraińskiej, włoskiej oraz greckiej.

Po raz kolejny na Targach Regionalia będzie można odkrywać wyśmienite smaki polskich i zagranicznych regionów. Na stoiskach wystawców królować będzie żywność regionalna, tradycyjna i ekologiczna oparta na zdrowych produktach i wytwarzana na bazie receptur przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Wśród odwiedzających pojawią się miłośnicy dobrego jedzenia z Warszawy i okolic oraz klienci biznesowi poszukujący nowych kontrahentów, m.in. przedstawiciele sieci handlowych, restauracji, hoteli oraz sklepów ze zdrową żywnością.

Regionalia2014_02

Kuchnie świata

Wśród produktów Targów Regionalia 2015 nie zabraknie także wyrobów węgierskich z pełnym wachlarzem smaków papryki oraz delikatesów kuchni bałkańskiej ze szczególnym uwzględnieniem specjałów kuchni bułgarskiej.

Polska kuchnia na arenie międzynarodowej

Niektórzy twierdzą, że nastała międzynarodowa moda na polską kuchnię. Nikogo nie dziwi dziś sklep z polskimi produktami w Nowym Jorku, Rzymie czy Londynie. Podczas IV edycji Targów Regionalia wystawcy nie tylko ukażą rodzime bogactwo, ale i udowodnią, że nie trzeba daleko szukać, by smacznie zjeść. Oprócz produktów tradycyjnych i regionalnych, miodów i wyrobów mleczarskich, pojawią się lokalne trunki, produkty wegańskie oraz ekologiczne warzywa i owoce, a wśród nich m.in. fasola tyczna piękny Jaś, jabłka z grójeckich sadów i truskawka kaszubska.

Regionalia2014_01

Konkurs dla wystawców

Jeszcze tylko do 10 kwietnia można zgłaszać produkty do prestiżowego konkursu na Najlepszy Produkt Targów Regionalia 2015. Kategorie konkursowe to: „Skarby natury”, „Promile i procenty”, „Natura i uroda” i „Rękodzieło”. Konkurs odbywa się pod patronatem Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a na zwycięzców czeka nagroda główna, Puchar Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Złoty Medal Targów Regionalia. Uzyskane tytuły pozwolą wyróżnić się na tle konkurencji, są także dodatkową rekomendacją dla klientów.

Atrakcje dla zwiedzających

Program IV Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015 bogaty będzie nie tylko w regionalne przysmaki, ale również w seminaria oraz pokazy i warsztaty gotowania. Dodatkowo dla uczestników przewidziany jest konkurs na najlepsze hasło reklamowe Targów Regionalia. Warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest prawidłowe wypełnienie formularza konkursowego i wrzucenie do urny w recepcji Centrum Targowo-Kongresowego MT Polska. Formularz powinien zawierać: hasło reklamowe, uzasadnienie dlaczego warto odwiedzić targi oraz niezbędne dane. Ogłoszenie wyników konkursu odbędzie się na scenie targowej 19 kwietnia 2015 o godz.12.00, a nagrodę będzie stanowił kosz produktów wybranych wystawców.

Patronaty

IV Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015 odbędą się pod honorowymi patronatami Ministerstwa Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Marszałka Województwa Mazowieckiego oraz Polskiej Izby Produktu Regionalnego. Równolegle z IV Targami Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia odbywają się 20. Targi Turystyki i Wypoczynku Lato oraz III Targi Agroturystyka.

Informacje praktyczne

IV Targi Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015 odbędą się w dniach 17-19 kwietnia 2015 w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie przy ul. Marsa 56c. Wstęp na targi jest bezpłatny. Więcej informacji znajduje się na www.targiregionalia.pl oraz www.targiagroturystyka.pl.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *