Tygodzień kuchni włoskiej na świecie

Od 21 do 27 listopada odbędzie się w Polsce – i w 104 innych krajach – pierwsza edycja “Tygodnia kuchni włoskiej na świecie – The Extraordinary Italian Taste”, pod patronatem Ministerstwa Spraw Zagranicznych i Ministerstwa Rolnictwa.

Przez cały tydzień w restauracjach odznaczonych certyfikatem Ospitalita’ Italiana uczestnicy będą mogli skosztować z menu promocyjnego w cenie 70 zł.
Oto restauracje, które przyłączyły się do inicjatywy: Aceto Balsamico, Boscaiola Ristorante, Focaccia Ristorante, Incanto, L’Olivo, Piccola Italia Ristorante Italiano, Restauracja Corleone, Restauracja Sardynia, Ristorante San Lorenzo, Ristorante Venezia Warszawa, Trattoria Pizza Calabria, Vivere Italiano.

Do promocji tygodnia kuchni w Polsce dołączyli się przedstawiciele włoskiego systemu (Ambasada, Włoska Izba, Włoskie Instytuty Kultury w Warszawie i Krakowie oraz agencje ICE) proponując bogaty kalendarz imprez.
Na całym świecie zostanie zorganizowanych ponad 1300 wydarzeń mających na celu promocję jakości kuchni włoskiej: seminaria na temat zrównoważonego rozwoju i certyfikatów żywności, spotkania z kucharzami, prezentacje książek z przepisami kulinarnymi, degustacje i kolacje, imprezy promocyjne, lekcje gotowania.

Szczegóły na: https://www.facebook.com/events/152226405249844/

Stampa

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *