Ty też możesz gotować jak szef kuchni

Zimowa aura sprzyja doskonaleniu się w sztuce kulinarnej. Z książką Roberta Sowy zatytułowaną „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół” każdy będzie mógł w zaciszu własnej kuchni przyrządzić restauracyjne dania, które podbiją serca i podniebienia domowników oraz gości.

Sięgając po najnowszą publikację znanego polskiego szefa kuchni nauczycie się przyrządzać m.in. takie wyrafinowane w smaku specjały, jak:

  • pieczona polędwica wołowa w skorupce ziołowej z białą fasolą;
  • pierś indycza w panco z sałatką włoską;
  • crumble z orzechów włoskich z truskawkami i tymiankiem;
  • zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem;
  • papardele z sosem serowym z brokułami i kaparami.

Robert Sowa jest właścicielem dwóch warszawskich restauracji N31 oraz Fork, kreatorem menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w kraju, a także laureatem wielu prestiżowych nagród. Poza przepisami jego autorstwa w książce znalazły się także receptury Roberta Wojnarowskiego – szefa kuchni w N31 oraz Krzysztofa Kopcińskiego – pastry chefa w N31.

„Uczta. Z restauracji wprost na twój stół” miała swoją premierę pod koniec listopada. Tytuł wydało Wydawnictwo Burda Książki, będące część koncernu medialnego Burda International.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *