Zimowa aura sprzyja doskonaleniu się w sztuce kulinarnej. Z książką Roberta Sowy zatytułowaną „Uczta. Z restauracji wprost na twój stół” każdy będzie mógł w zaciszu własnej kuchni przyrządzić restauracyjne dania, które podbiją serca i podniebienia domowników oraz gości.
Sięgając po najnowszą publikację znanego polskiego szefa kuchni nauczycie się przyrządzać m.in. takie wyrafinowane w smaku specjały, jak:
- pieczona polędwica wołowa w skorupce ziołowej z białą fasolą;
- pierś indycza w panco z sałatką włoską;
- crumble z orzechów włoskich z truskawkami i tymiankiem;
- zapiekane naleśniki z kurczakiem, serem pleśniowym i szpinakiem;
- papardele z sosem serowym z brokułami i kaparami.
Robert Sowa jest właścicielem dwóch warszawskich restauracji N31 oraz Fork, kreatorem menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w kraju, a także laureatem wielu prestiżowych nagród. Poza przepisami jego autorstwa w książce znalazły się także receptury Roberta Wojnarowskiego – szefa kuchni w N31 oraz Krzysztofa Kopcińskiego – pastry chefa w N31.
„Uczta. Z restauracji wprost na twój stół” miała swoją premierę pod koniec listopada. Tytuł wydało Wydawnictwo Burda Książki, będące część koncernu medialnego Burda International.