Tomasz Purol dołączył do grona Jurorów KPP 2016!

Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski z ogromną starannością dobierają skład sędziów, którzy będą oceniać uczestników konkursu. Co roku w loży sędziowskiej zasiadają autorytety środowiska gastronomicznego – osoby z bogatym doświadczeniem zawodowym, laureaci prestiżowych konkursów krajowych i międzynarodowych, propagatorzy, mentorzy, działacze na rzecz rozwoju gastronomii.

W tym roku za sędziowskim stołem podczas półfinału Kulinarnego Pucharu Polski, obok Jeana Bosa, Jarosława Walczyka, Stefana Birka, Sebastiana Krauzowicza i Bożeny Sikoń, zasiądzie również Tomasz Purol – zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski w 2007 roku i Top Chef 2015.

Czy Tomasz Purol będzie surowym sędzią? O tym przekonamy się już podczas półfinału
KPP 2016 – 27 września podczas targów POLAGRA GASTRO.

Kulinarny Puchar Polski 2016 – składniki obowiązkowe

Przygotowania do tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski idą pełną parą. Została już oficjalnie zatwierdzona lista produktów, które muszą się znaleźć w półfinałowych i finałowych potrawach.

W tegorocznej edycji Kulinarnego Pucharu Polski zadaniem półfinalistów, podobnie jak w roku ubiegłym, będzie przygotowanie przystawki oraz deseru. Produktami obowiązkowymi w tej konkurencji są:

DESER:

– bryndza podhalańska

– miód z Sejneńszczyzny

PRZYSTAWKA:

– gołąb

– oscypek

– szalotka

– wiśnia mrożona

Finaliści Kulinarnego Pucharu Polski 2016 będą musieli wykazać się umiejętnościami przygotowując danie na bazie:

– miecznika

– homara

– śliwki suchlońskiej

– nalewki polskiej.

Tegoroczny zestaw produktów pozostawia duże pole do popisu. Niewątpliwie pozwoli wykazać się uczestnikom KPP nie tylko umiejętnościami technicznymi, ale przede wszystkim fantazją w łączeniu smaków i kreatywnością jeśli chodzi o finalny wygląd dań.

Więcej informacji o konkursie: www.kpp.mtp.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *