W tym roku również mamy przyjemność patronować ciekawemu wydarzeniu jakim są Ogólnopolskie Targi Dobrego Jedzenia. Na targach wystawią się głównie mali i średni, lokalni producenci jedzenia, którzy stosują tradycyjne i ekologiczne metody produkcji swoich wyrobów. Podstawowy cel targów to zapoznanie mieszkańców Zielonej Góry i regionu lubuskiego, z trendami w tej branży oraz pobudzenie świadomości jak ważne jest racjonalne i zdrowe odżywianie w odniesieniu do cywilizacyjnych chorób XXI wieku.
Podczas targów odbędą się wykłady, warsztaty i pokazy w wykonaniu uznanych polskich autorytetów kulinarnych
PROGRAM III OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
Zielona Góra 2016
Sobota, 14 maja
godz. 10.00 otwarcie
godz. 10.30 uroczyste, oficjalne otwarcie III OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
godz. 10.45 Lubuski Złoty Lubczyk – ogłoszenie konkursu na najlepszy produkt Targów
godz. 10.00 – 18.00 zwiedzanie Targów, degustacje, sprzedaż wystawianych produktów
11.00 – pokaz restauracji For Rest
12.30 – pokaz restauracji Krośnieńska 12
14.00 – pokaz restauracji Vegarnik
15.30 – pokaz Darii Ładochy
Niedziela, 15 maja
godz. 10.00 – 18.00 zwiedzanie Targów, degustacje, sprzedaż wystawianych produktów
godzi. 11.00 – pokaz Mai Sobczak
godz. 12.30 – pokaz Roberta Sowy cz. 1
godz. 14.00 – pokaz Roberta Sowy cz. 2
godz. 17.00 ogłoszenie wyników konkursu Lubuski Złoty Lubczyk
godz. 17.30 ogłoszenie wyników Konkursu dla Publiczności
godz. 18.00 zakończenie III OGÓLNOPOLSKICH TARGÓW DOBREGO JEDZENIA
Więcej informacji znajdziecie na www.targidobregojedzenia.pl