Tagliatelle alla boscaiola

Składniki:

  • 200 g makaronu Malma tagliatelle nidi
  • 150 g pancetty
  • 150 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 op. pomidorów w puszce
  • 150 g śmietany kremówki
  • Natka pietruszki
  • Parmezan
  • Oliwa
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją producenta na opakowaniu.

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Przesmażamy, a następnie dokładamy pokrojoną pancettę oraz pieczarki. Chwilę smażymy.

Następnie dodajemy pomidory z puszki i wszystko razem mieszamy i dusimy. Po chwili dodajemy śmietanę oraz przyprawy.

Malma_Capellini Nidi

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *