Święto czekolady uczcijcie z nami

7 lipca obchodzić będziemy Światowy Dzień Czekolady. Z tej okazji zorganizowaliśmy dla Was konkurs, w którym nagrodą jest najnowsza książka kulinarna Wydawnictwa Jedność. Urzeknie ona wszystkich fanów czekolady oraz wszelkiego typu deserów na jej bazie.

 Dzięki zamieszczonym w książce poradom znanego cukiernika Omara Busi poznacie podstawowe sztuczki i techniki profesjonalnego wytwarzania oraz dekorowania czekoladowych specjałów oraz nauczycie się je stosować we własnej kuchni. Znajdziecie w niej także ponad 100 przepisów na ciasta, kremy, musy i praliny z królową słodyczy w roli głównej, jakim żaden jej amator nie będzie mógł się oprzeć. Dodatkowy walor tej publikacji stanowią apetyczne zdjęcia. Książka pt. „Czekolada ” jest kolejną propozycją z cyklu kulinarnych przewodników „Szkoła gotowania krok po kroku”.

Warunki uczestnictwa w konkursie
Jeśli chcecie mieć szansę otrzymania takiej książki wyślijcie nam mailem na adres redakcja@foodandkitchen.pl opis tego z czym kojarzy się Wam czekolada i/lub w jakiej postaci lubicie ją najbardziej. Druga opcja to zamieszczenie takiego opisu w formie komentarza na naszym fanpagu na Facebooku (przy okazji możecie, ale nie musicie polubić nasz fanpage, a także zamieścić na swoim blogu lub tablicy na Facebooku notkę dotyczącą konkursu ). Choć jako fani czekolady wiemy, że to nie będzie łatwe trudne musicie być oszczędni w słowach i zmieścić się w 500 znakach. Spośród zgłoszeń konkursowych wybierzemy pięć najciekawszych, których autorzy otrzymają najnowszą książkę kulinarną Wydawnictwa Jedność, dzięki której staną się mistrzami w dziedzinie czekoladowych przysmaków.

Czas trwania zabawy
Konkurs trwa w dniach 6 – 13 lipca. Serdecznie zapraszamy do udziału w zabawie i świętowania Światowego Dnia Czekolady, choć do tego ostatniego chyba nikogo szczególnie zachęcać nie trzeba😊

 

1 comment

  1. Angielska pisarka Joanne Harris w swojej książce „Czekolada” napisała: „Z czekoladą jest jak z życiem – nie poczulibyśmy w pełni jego słodkiego smaku, gdyby nie odrobina goryczy, której czasem musimy doświadczyć.” Ja uwielbiam czekoladę gorzką o dużej zawartości kakao. Delektuję się życiem, jego rozkoszną słodyczą i czekoladą w przekonaniu, że jak twierdzą specjaliści od biochemii, nie ma różnicy pomiędzy miłością a dużą tabliczką czekolady. Wszystkim polecam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *