Startujemy z konkursem „Bez bakalii nie ma świątecznego ciasta”

Orzechy i suszone owoce to jedne z symboli Bożego Narodzenia. Właśnie one są motywem przewodnim naszego nowego konkursu, do udziału w którym serdecznie Was zapraszamy.

Bakalie to nieodłączny składnik wielu świątecznych ciast. Ekspertem w nich jest firma Bakalland – fundator nagród w naszym konkursie. Dzięki niej 10 osób będzie mogło wzbogacić swoje bożonarodzeniowe wypieki w specjalnie wyselekcjonowane suszone owoce oraz orzechy najwyższej jakości, pochodzące z różnych zakątków świata. A to jeszcze nie wszystko.

Zestawy na bogato
Nagrodami w konkursie „Bez bakalii nie ma świątecznego ciasta” są zestawy złożone z 10 produktów marki Bakalland, wśród których są: daktyle, figi, migdały, migdały blanszowane, morele, orzechy włoskie, rodzynki sułtańskie, śliwki, złote owoce (czyli miechunka peruwiańska) oraz żurawina. Do tego dochodzą jeszcze trzy mieszanki do wypieków, marki Delecta, która także należy do firmy Bakalland. Pozwolą Wam one szybko i z gwarancją efektu przygotować brownie, eklerki oraz ciasto kruche. Poszukiwaczy kulinarnych inspiracji na pewno ucieszy dołączona do każdego zestawu książka pt.: „Jedzenie w centrum uwagi”

Co zrobić, żeby wygrać
Jeśli chcecie mieć szanse otrzymać jeden z takich zestawów (o wartości ok. 100 zł każdy) musicie zrobić tylko dwie rzeczy:

  • podzielić się z nami przepisem na ciasto z bakaliami, bez którego nie wyobrażacie sobie nadchodzących świąt,
  • polubić nasz fanpage na Facebooku.

Przepis możecie wysłać mailem na adres redakcja@foodandkitchen.pl lub zamieśćcie w formie komentarza na naszym fanpagu na Facebooku (przy okazji możecie także zamieścić na swoim blogu lub tablicy na Facebooku notkę dotyczącą konkursu).

Czas trwania zabawy
Konkurs trwa w dniach od 6 grudnia do 14 grudnia br. do godziny 20.00. Jego laureaci zostaną wyłonieni w drodze losowania, o którego wynikach poinformujemy 17 grudnia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *