Śródziemnomorskie duety na stół

Menu karnawałowych przyjęć doskonale wzbogacą warzywne specjały marki Ole! Z ich bogatej oferty na uwagę zasługują m.in. kapary, oliwki i suszone pomidory w unikalnych połączeniach.

Nutkę wyszukanej elegancji i pikanterii zimnym przystawkom, podawanym na ciepło daniom mięsnym oraz rybnym, a także jajkom czy sałatkom nadadzą kapary w oleju z marynowanym pieprzem. Kolejna propozycja marki Ole! – oliwki czosnkiem krojonym w oleju z ziołami – sprawdzi się jako samodzielna przekąska, składnik koreczków, „towarzystwo” dla mięs (np. pieczonej karkówki), wędlin, serów, marynowanych warzyw, a nawet owoców. Zwykłe kanapki, zapiekanki, pizza czy makarony staną się o wiele bardziej wyszukane smakowo oraz atrakcyjne kolorystycznie dzięki kompozycji złożonej z doskonale znanych miłośnikom włoskiej kuchni suszonych pomidorów i… żurawiny. Duet ten stanowi też dobry dodatek do sałatek oraz mięs, w tym zwłaszcza drobiu. Autem wszystkich wymienionych produktów jest możliwość wykorzystania całej zawartości opakowań. Aromatyczny olej, w którym zanurzono warzywa nadaje się do smażenia jak również przyrządzenia dresingów do sałatek oraz marynat do mięs lub ryb. Kapary z pieprzem marynowanym, oferowane w słoiku o pojemności 212 ml i suszone pomidory z żurawiną w słoiku o pojemności 305 ml kosztują ok. 8,00 zł. Oliwki z czosnkiem są nieco droższe – ich cena to ok. 9,00 zł za słoik o pojemności 314 ml.
Producent: Okechamp
Więcej informacji na stronie www.wole-ole.pl

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *