Sokołów połączył mięso z warzywami

Dostępne w czterech wariantach smakowych pasty mięsno-warzywne to kolejna nowość w asortymencie Sokołowa. Produkty świetnie sprawdzą się jako element zdrowej, odpowiednio zbilansowanej, codziennej diety.

 Świadomość wpływu sposobu odżywiania na nasze samopoczucie i rozwój jest coraz większa. Jednak z drugiej strony współczesny tryb życia sprawia, że niekiedy trudno nam zachować odpowiednie nawyki. – Wiemy, że konsumenci przywiązują wagę do diety, ale też bardzo cenią sobie wygodę. Produkty, dzięki którym można szybko przygotować pełnowartościowy posiłek idealnie wpisują się w ich potrzeby. Takie właśnie są nasze nowe pasty mięsno-warzywne – mówi Krzysztof Kawecki, dyrektor Centrum Badań i Rozwoju w firmie Sokołów S.A.

Źródło białka i… kulinarnych inspiracji
Pasty to połączenie wysokiej jakości mięsa (kurczaka lub wieprzowiny) z odpowiednio dobranymi warzywami i przyprawami. Są bezglutenowe, nie zawierają konserwantów ani glutaminianu sodu. Stanowią za to bardzo bogate źródło białka, będącego istotnym składnikiem codziennej diety. Nowości sprawdzą się doskonale jako dodatek do klasycznych kanapek. Znakomicie smakują również na ciepło – można ich użyć jako farszu do pierogów, pasztecików, naleśników czy tortilli. Ich atut stanowią także małe, a dzięki temu wygodne i praktyczne opakowania.

Cztery pasty do wyboru
Oferta past jest na tyle różnorodna, że każdy – zarówno amatorzy łagodnych, jak i wyrazistych smaków, znajdzie w niej coś dla siebie. Obejmuje ona cztery propozycje:

  • połączenie smakowitego i delikatnego mięso z kurczaka z bogatym w wartości odżywcze brokułami i szpinakiem, doprawione czarnym pieprzem, lubczykiem i czosnkiem;
  • wariant, w którym kurczakowi towarzyszą warzywa korzeniowe, takie jak marchew, korzeń pietruszki, por, pasternak i seler, a wszystko to jest wzbogacone dodatkiem suszonego szczypiorku;
  • kompozycję wieprzowiny z niezwykle aromatyczną, grillowanej papryki, dopełnione mieszanką naturalnych przypraw z chili i czarnym pieprzem;
  • wyrazistą w smaku kombinację mięsa wieprzowego z cebulką, ziemniakami, marchewką i aromatyczną pietruszką.

Cena i dostępność
Pasty można kupić w Delikatesach Sokołów, hurtowniach oraz sklepach Gzella, ale ich dystrybucja ma być poszerzona. Opakowania zawierające 120 g produktu kosztują ok. 5,00 zł.

Producent: Sokołów
Więcej informacji na stronie: www.sokolow.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *