Soczysty kurczak z patelni na ostro

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 20 minut

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 1 kostka Rosołu z kury Knorr,

– 2 piersi z kurczaka,

– 3 łyżki oliwy z oliwek lub dowolnego oleju roślinnego,

– 1 strąk ostrej czerwonej papryki,

– 1 ząbek czosnku,

– 1 łyżka przecieru pomidorowego.

Przygotowanie:

  1. Kostkę rosołową rozetrzyj z 3 łyżkami oleju. Tak zrobioną pastą natrzyj pierś z kurczaka. Mięso smaż na patelni przez kwadrans, co jakiś czas je obracając. Przed smażeniem możesz przeciąć piersi na pół, dzięki temu uzyskasz cztery porcje i skrócisz czas smażenia kurczaka.
  2. Ząbek czosnku i paprykę wymieszaj z łyżeczką przecieru.
  3. Usmażone mięso natrzyj zrobioną wcześniej pastą. Danie podawaj z makaronem.
  4. Jeśli chcesz wzmocnić smak potrawy, dodaj do pasty odrobinę świeżej kolendry.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *