Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
Składniki
Ulubione warzywa i dodatki typu:
- – fasolka czerwona konserwowa
- – grillowany filet z kurczaka pokrojony w kostkę
- – pomidorki koktajlowe
- – pomidory suszone pokrojone w paseczki
- – rukola
- – roszponka
- – cebula czerwona pokrojona w półkrążki
- – papryka świeża pokrojona w paseczki
- – marchewka pokrojona w cieniutkie słupki
- – dynia świeża pokrojona w cieniutkie słupki Itp.
Wykonanie:
Połączyć jogurt naturalny z majonezem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
W słoiku o pojemności ok. 650 ml układać warstwami wszystkie składniki, zaczynając najpierw od sosu. Następnie układać te, które nie chłoną wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sałaty itp.
Smacznego!