Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

Składniki

  • Jogurt naturalny od OSM Piątnica 4 łyżki
  • majonez 1 łyżka
  • sól, pieprz, cukier do smaku

Ulubione warzywa i dodatki typu:

  • – fasolka czerwona konserwowa
  • – grillowany filet z kurczaka pokrojony w kostkę
  • – pomidorki koktajlowe
  • – pomidory suszone pokrojone w paseczki
  • – rukola
  • – roszponka
  • – cebula czerwona pokrojona w półkrążki
  • – papryka świeża pokrojona w paseczki
  • – marchewka pokrojona w cieniutkie słupki
  • – dynia świeża pokrojona w cieniutkie słupki Itp.

Wykonanie:

Połączyć jogurt naturalny z majonezem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.

W słoiku o pojemności ok. 650 ml układać warstwami wszystkie składniki, zaczynając najpierw od sosu. Następnie układać te, które nie chłoną wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sałaty itp.

Smacznego!

Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *