Słodki poczęstunek na walentynki

Dzień Zakochanych to wyjątkowe święto, który spędzamy z najbliższą osobą. Jeśli planujemy walentynki w domu, warto pomyśleć o miłosnym deserze, bo jak wiadomo droga do serca wiedzie przez żołądek.

Naszą propozycją na ten wieczór są oryginalne, uwodzące smakiem ryżowe serduszka z kokosowo-malinową nutą.

Ryżowe serduszka z konfiturą malinową

Składniki:

  • 1 opakowanie ryżu białego marki Halina
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 100 g płatków kokosowych
  • 75 g cukru
  • 100 g mrożonych malin
  • 50 g cukru

Wykonanie:
Ryż ugotować w nieosolonej wodzie. Po ugotowaniu ryżu dodać do niego cukier, mleczko kokosowe oraz płatki kokosowe. Zblendować na jednolitą masę. Maliny podgrzać w rondelku z cukrem i zblendować. Uformować ciastka w kształcie serc (np. za pomocą foremki do ciasteczek), udekorować syropem z malin i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *