Cukrzyca, a także nietolerancje i alergie pokarmowe to przypadłości występujące obecnie coraz częściej. Dla osób, które albo same na nie cierpią, albo też problemy tego typu dotykają członków ich rodziny (np. dzieci) gotowanie staje się prawdziwym wyzwaniem. Zadanie to (przynajmniej jeśli chodzi o słodkości) ułatwi im książka kulinarna, którą można wygrać w naszym najnowszym konkursie.
W poradniku Wydawnictwa Jedność zatytułowanym „Free. Słodkości bez glutenu, mleka, jajek, cukru” zamieszczonych zostało ponad 70 receptur na doskonałe ciasta i desery tych składników pozbawione. Dodatkowo znajdziemy w niej także zbiór porad na temat tego czym zastąpić owe „trudne” ingrediencje w popularnych przepisach. Książka jest pięknie wydana, ma apetyczne ilustracje, twardą oprawę i wygodny format (190 x 245 mm). Liczy 192 strony, a jej cena to 35 zł. Pozycja ta bez wątpienia przyda się osobom zmuszonym unikać glutenu, mleka, jajek czy cukru w diecie własnej, jak też diecie rodziny. Pozostałym może on natomiast pozwolić odkryć nowe pyszne i zdrowe łakocie.
Jak zgarnąć nagrody
Książka „Free. Słodkości bez glutenu, mleka, jajek, cukru” można oczywiście kupić. Innym sposobem na to, żeby ją zdobyć jest wzięcie udziału w naszym konkursie. Zadania w nim są dwa, oba proste:
- po pierwsze – prześlijcie nam krótkie (zawierające maksymalnie 20 wyrazów) uzasadnienie dlaczego nagroda powinna trafić właśnie do Was;
- po drugie polubcie nasz profil na Facebooku, a jeśli już to zrobiliście to „obdarzacie sympatią post dotyczący tego konkursu.
Uzasadnienia prześlijcie nam na mailem na adres redakcja@foodandkitchen.pl lub zamieśćcie jako komentarz na naszym Facebookowym fanpagu (przy okazji możecie także zamieścić na swoim blogu lub tablicy na Facebooku notkę dotyczącą konkursu).
Do kiedy macie czas
Na zgłoszenia od uczestników konkursu czekamy w dniach od 14 czerwca do 30 czerwca (włącznie) do godziny 20.00. Książki trafią do pięciu osób, których uzasadnienia, będą krótkie i naszym zdaniem najbardziej trafne.
Karolina
Książka ta powinna trafić do mnie ponieważ
na zasadach zdrowego żywienia się niestety nie znam;
chcę je poznać i zgłębić.