Słodka wróżba z Diamant

Andrzejki to magiczny wieczór spotkań ze znajomymi, wypełniony wróżeniem i zabawami w odczytywanie znaków i przepowiedni. Przelewanie wosku oraz ciasteczka z wróżbą to obowiązkowe elementy andrzejkowego party. By na takiej imprezie było jeszcze bardziej słodko i sympatycznie, oprócz ciasteczek warto przygotować również specjalne menu. Gości w ten wieczór z pewnością zachwycą urocze babeczki z białą czekoladą i śliwkami z dodatkiem naturalnego cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant. Taki deser to dobra wróżba na słodki wieczór!

Andrzejowe zabawy traktujemy z przymrużeniem oka, ale przygotowanie imprezy 30 listopada może być dla gospodarzy prawdziwym wyzwaniem. Bez atrakcji dla gości, kolorowych napojów i magicznego menu trudno wyobrazić sobie andrzejkową noc.

Kluczem do serc wszystkich gości mogą okazać się efektowne przekąski! Proste w przygotowaniu, puszyste babeczki, kuszące białą czekoladą i soczystymi śliwkami, to słodka propozycja, która wypełni dom zniewalającym zapachem domowych wypieków. Z dodatkiem naturalnego cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant, babeczki będą mieć delikatnie karmelowe nuty, które doskonale komponują się z czekoladą i śliwkami.

Słodką dekorację przygotujesz tworząc wzorki aksamitnym Syropem Trzcinowym Diamant, którego karmelowo smak podkręci oryginalną kompozycję. Taki andrzejkowy deser upieczesz w pół godziny, a wyśmienity efekt spełni oczekiwania wszystkich miłośników deserów. Już dziś możemy wywróżyć, że z diamentowymi babeczkami andrzejkowy wieczór będzie słodki i niezwykle udany!

Babeczki z białą czekoladą i śliwkami

Składniki:

  • 250 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 100 g cukru Dry Demerara Diamant
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 100 g śmietanki kremówki
  • 80 g oleju
  • 100 g białej czekolady, posiekanej
  • 6 śliwek węgierek
  • Syrop trzcinowy Diamant

Sposób przygotowania:
Mąkę Wymieszać z proszkiem. Jajko połączyć z cukrem, jogurtem, śmietanką i olejem. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać, na koniec połączyć z czekoladą. Rozłożyć do formy na 12 muffinek, wyłożonej papilotkami. Na każdej babeczce położyć i lekko docisnąć połówkę śliwki, skórką do dołu. Piec 25-30 minut w 180°C. Po upieczeniu polać syropem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *