Shake mleczno-kawowy z kokosową nutą

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki:

(na 4 porcje)

– mleko Ekologiczne BIO od OSM Piątnica” 500ml

– kawa rozpuszczalna 3 łyżki

– cukier brązowy 3 łyżeczki

– czekolada gorzka ½ tabliczki

– wiórki kokosowe 2 łyżki

– dojrzały banan 2 średnie sztuki

– lód 5-6 kostek

Wykonanie:

Odlać do garnka 150ml mleka, dodać kawę rozpuszczalną, cukier brązowy, połamaną czekoladę, wiórki kokosowe i całość zagotować, często mieszając. Przestudzić, dodać pokrojonego banana, lód i pozostałe zimne mleko. Wszystko dokładnie zmiksować, przelać do szklanek i udekorować pokrojonymi orzechami nerkowca oraz płatkami lub wiórkami kokosowymi.

Smacznego !

Healthy vegan chocolate coconut cashew shake in a bottle

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *