Sery wegańskie Verys z pełnoziarnistego kiełkującego ryżu

Sery Verys to produkty pozbawione jakichkolwiek alergenów. Nadają się dla wszystkich, dzieci i dorosłych, którzy dbają o zdrową, lekką dietę. To klasyczne sery o kremowym, delikatnym smaku nadające się do spożywania na zimno, jak i na ciepło oraz do zapiekania. Występują w wersji klasycznej, z kurkumą oraz miękkie do smarowania Strachicco oraz Verde di Riso z algami nori i ulva.

  • 0% laktozy
  • 0% OMG
  • 0% cholesterolu
  • 0% jajek
  • 0% pochodnych odzwierzęcych
  • 0% konserwantów
  • 100% składniki roślinne
  • 100% wegański
  • 100% ryż pełnoziarnisty kiełkowany
  • 100% SMAKU
  • 100% made in Italy

Receptura:

Podstawą jest „mleko” z pełnoziarnistego kiełkującego ryżu „Biosurice” – ziarna ryżu są poddane procesowi kiełkowania w wodzie pochodzącej z parku krajobrazowego Lessina w północnych Włoszech . W ten sposób uzyskuje się substancję o właściwościach odżywczych (białka, witaminy, aminokwasy) zbliżonych do mleka matki. Ryż pochodzi z certyfikowanych upraw biologicznych w Piemoncie, bez OGM.

Inne składniki:

Kurkuma – znana w Indiach od ponad 5.000 lat jako lek, przyprawa i barwnik. Posiada właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i przeciwwirusowe.

Alga Nori – jedna z najbardziej odżywczych alg, zawiera 25-40% białka, bogata w jod, witaminy A, C, PP, minerały i kwas foliowy. Wysoka zawartość tauryny wspomaga pracę wątroby.

Alga Ulva – zwana inaczej morską sałatą, szczególnie bogata w wapń i magnez, zawiera 8 podstawowych aminokwasów, a także witaminy A, B, C oraz kwasy tłuszczowe Omega3.

Olej kokosowy – z certyfikowanych upraw ekologicznych, tłoczony na zimno; dzięki zawartości kwasów laurynowego i kaprylowego pomaga w zwalczaniu infekcji wirusowych i bakteryjnych. Jego pozyskiwanie nie wpływa na niszczenie lasów, nie należy go mylić z olejem palmowym. Agar-agar – to czerwona alga morska z Morza Śródziemnego, bogata w jod, potas, magnez, fosfor i wapń, wpływa na poprawę metabolizmu i procesy diuretyczne;

Mąka karobowa – pozyskiwana z nasion owoców drzewa karobowego, bogata w białko, witaminy (A, D, B1, B2, B3), reguluje pracę i usuwa toksyny z jelit;

Guma ksantanowa – naturalny, roślinny składnik, jedno z najbogatszych naturalnych źródeł błonnika;

Guma arabska – pozyskiwana z wydzieliny pni drzew akacji, bogata w wapń, potas, magnez, sód.

Ser ryżowy typu mozzarella Chicca etykieta PL_2

Ser ryżowy z kurkumą

Fume etykieta PL_2

Ser ryżowy miękki do smarowania

Strachicco etykieta PL_2

Ser ryżowy miękki z algami

Verde etykieta PL_2

Produkty są dostępne w sklepie online i mobile: www.sklep.kuchnia-wloska.com.pl, w wybranych sklepach delikatesowych oraz ze zdrową żywnością w Polsce.

FIRMA API Sp. z o.o. jest bezpośrednim importerem i dystrybutorem włoskich specjałów z rodzinnych wytwórni z tradycjami. Wyszukuje i oferuje produkty niedostępne we włoskich supermarketach, tylko w wyspecjalizowanych sklepach. Właściciele firmy osobiście odwiedzają dostawców, których produkty pojawiają się w ofercie firmy, dzięki czemu poznają historię i sposób wytwarzania produktów. Firma stawia duży nacisk na jakość oferowanych produktów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *