Serowy wieczór z przyjaciółmi

W ostatnim czasie popularne stały się przekąski typu finger food, które nie zabierają miejsca i nie wymagają użycia sztućców. Czy na wieczór z przyjaciółmi możemy przygotować coś równie ciekawego? Oczywiście – serowe fondue!

Przygotowanie serowego kociołka nie jest skomplikowane ani czasochłonne. Wystarczy ser kremowy Hochland w bloczku, które zapewni daniu idealną konsystencje i dobre białe wino. Przy tym akompaniamencie wszystko – zaczynając od bagietki i paluszków grissini, przez szynkę na ulubionych warzywach lub owocach kończąc – będzie smakowało wyśmienicie.

Fondue z sera kremowego Hochland

Składniki:

  • 2 bloczki sera kremowego z pieczarkami Hochland
  • 100 ml wina białego wytrawnego
  • paluszki grissini oraz szynka parmeńska do podania
  • owoce lub inne dodatki według uznania

Wykonanie:
Sery kremowe z pieczarkami Hochland podzielić na mniejsze części umieścić w rondelku i podgrzewać na małym ogniu, często mieszając, aż do rozpuszczenia. Następnie dolać wino i energicznie mieszając podgrzewać jeszcze chwilę do połączenia wszystkich składników. Przełożyć do naczynia do fondue, podawać z paluszkami grissini owiniętymi w szynkę.

Sekretny składnik
Użyty w przepisie, pieczarkowy wariant sera kremowego Hochland (podobnie jak wszystkie inne dostępne smaki) powstaje z naturalnych składników: prawdziwego, dojrzewającego żółtego sera, mleka od zaufanych dostawców, a także aromatycznych ziół i warzyw. Poza formą bloczka oferowane są one także w krążkach, plastrach i kubkach. Sery te są polecane nie tylko na kanapki. Sprawdzają się także jako dodatek do zup, sosów do makaronów, zapiekanek czy… fondue. Zresztą przekonajcie się sami. Ryzykujcie niewiele – jedne bloczek sera kremowego Hochland kosztuje ok. 2,50 zł.

Więcej informacji o produktach marki Hochland na stronie: www.hochland.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *