Sernik na zimno

Przepis z książki KUCHNIA FIT, której autorem jest Konrad Gaca.

SKŁADNIKI:

serki naturalne, 6 opakowań (po 150 g)

zapach rumowy, pół fiolki

stewia w proszku, 4-6 łyżeczek

żelatyna, 2/3 opakowania

naturalny sok z jagód, czarnej porzeczki lub malin, kilka łyżeczek

mleko, 100 ml

woda, 3/4 szklanki

owoce do dekoracji

WYKONANIE:

Serki (trzymane w ciepłym miejscu) włożyć do miski, dodać aromat rumowy i stewię w proszku, wszystko wymieszać. Następnie, ciągle mieszając, dodawać rozpuszczoną w mleku żelatynę (2/3 opakowania). Tak przygotowaną masę serową przełożyć do tortownicy i pozostawić do zastygnięcia. Pozostałą żelatynę rozpuścić w wodzie i dodać sok, dosładzając ewentualnie stewią w proszku. Na zastygniętej masie serowej ułożyć owoce i zalać galaretką.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *