Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 2
Składniki:
4 kromki pszennych chlebków Tovago
1 pierś z kurczaka
Rukola
Garść zielonych oliwek
Garść pomidorków koktajlowych
2 łyżki oleju rzepakowego
Zioła prowansalskie
2 łyżki migdałów w słupkach
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego z jabłek
1 łyżka miodu
Ulubione zioła
Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Usmaż na rozgrzanej w patelni oliwie pierś z kurczaka i odłóż na chwile, aby delikatnie przestygła. Przygotuj sos przez wymieszanie oliwy, soku z cytryny, musztardy, miodu, ziół i soli oraz pieprzu. Rukolę umyj i dobrze wysusz. Pomidorki koktajlowe pokrój na ćwiartki. Pierś z kurczaka pokrój w plasterki. Na talerzu ułóż rukolę, na niej rozrzuć oliwki i pomidorki. Ułóż plasterki kurczaka. Całość polej sosem i podawaj z chlebkami Tovago.