Sałatka przygotowana z Sosem sałatkowym Szefa Knorr.
Czas przygotowania: 15 minut
Dla trzech osób
Składniki:
– majonez – 3 łyżki
– ketchup łagodny – 3 łyżki
– krewetki tygrysie – 12 szt.
– rukola – 200 g
– mango – 1 szt.
– suszone pomidory – 20 g
– pomidory malinowe – 200 g
– orzeszki pinii – 2 łyżki
– ser gorgonzola – 50 g
– Sos sałatkowy Szefa Knorr – 1 opakowanie
– grzanki – 20 g
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj Sos sałatkowy Szefa Knorr z ketchupem i majonezem, dzięki czemu stworzysz dressing, który podkreśli smak składników kompozycji.
2. Oba rodzaje pomidorów pokrój w ćwiartki, a następnie w paski, pozbywając się przy okazji gniazd nasiennych. Obrane mango pokrój w kostkę. Całość wymieszaj z sałatą i dressingiem.
3. Krewetki należy dosłownie chwilę parzyć we wrzącej wodzie, a potem położyć na sałatkę.
4. Na koniec posyp sałatkę grzankami, uprażonymi na patelni orzeszkami piniowymi i pokruszonym serem pleśniowym.