Sałatka z kapustą pekińską i serem pleśniowym

Sałatka przygotowana z Sosem sałatkowym Szefa Knorr.

Czas przygotowania: 15 minut

Dla czterech osób

Składniki:

– majonez – 3 łyżki

– ketchup łagodny – 3 łyżki

– kapusta pekińska – 1 główka

– ser z niebieską pleśnią – 120 g

– rodzynki – 2 łyżki

– orzechy włoskie – 3 łyżki

– natka pietruszki – 0,5 pęczka

– jogurt – 2 łyżki

– Sos sałatkowy Szefa Knorr – 1 opakowanie

– grzanki – 20 g

Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj zawartość Sosu sałatkowego Szefa Knorr z ketchupem i majonezem, by stworzyć aromatyczny dressing.

2. Poszatkuj kapustę pekińską i połącz ją z wcześniej namoczonymi w ciepłej wodzie rodzynkami. Polej sosem i dokładnie wymieszaj, aby składniki zyskały niepowtarzalny aromat.

3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, zaś wierzch obsyp grzankami.

Sałatka Szefa z szynką i kapustą pekińską1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *