Sałatka przygotowana z Sosem sałatkowym Szefa Knorr.
Czas przygotowania: 15 minut
Dla czterech osób
Składniki:
– majonez – 3 łyżki
– ketchup łagodny – 3 łyżki
– kapusta pekińska – 1 główka
– ser z niebieską pleśnią – 120 g
– rodzynki – 2 łyżki
– orzechy włoskie – 3 łyżki
– natka pietruszki – 0,5 pęczka
– jogurt – 2 łyżki
– Sos sałatkowy Szefa Knorr – 1 opakowanie
– grzanki – 20 g
Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj zawartość Sosu sałatkowego Szefa Knorr z ketchupem i majonezem, by stworzyć aromatyczny dressing.
2. Poszatkuj kapustę pekińską i połącz ją z wcześniej namoczonymi w ciepłej wodzie rodzynkami. Polej sosem i dokładnie wymieszaj, aby składniki zyskały niepowtarzalny aromat.
3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, zaś wierzch obsyp grzankami.