Sałatka Szefa z szynką i kapustą pekińską 2

Sałatka z kapustą pekińską i serem pleśniowym

Sałatka przygotowana z Sosem sałatkowym Szefa Knorr.

Czas przygotowania: 15 minut

Dla czterech osób

Składniki:

- majonez – 3 łyżki

- ketchup łagodny – 3 łyżki

- kapusta pekińska – 1 główka

- ser z niebieską pleśnią – 120 g

- rodzynki – 2 łyżki

- orzechy włoskie – 3 łyżki

- natka pietruszki – 0,5 pęczka

- jogurt – 2 łyżki

- Sos sałatkowy Szefa Knorr – 1 opakowanie

- grzanki – 20 g

Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj zawartość Sosu sałatkowego Szefa Knorr z ketchupem i majonezem, by stworzyć aromatyczny dressing.

2. Poszatkuj kapustę pekińską i połącz ją z wcześniej namoczonymi w ciepłej wodzie rodzynkami. Polej sosem i dokładnie wymieszaj, aby składniki zyskały niepowtarzalny aromat.

3. Dodaj wszystkie pozostałe składniki, zaś wierzch obsyp grzankami.

Sałatka Szefa z szynką i kapustą pekińską1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>