Sałatka z gruszkami i rukolą

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: łatwe

Składniki:

– 1 opakowanie francuskiego sosu sałatkowego winegret Knorr,

– 200 g sera typu brie,

– 150 g rukoli,

– 3 gruszki,

– 2 łyżki octu balsamicznego,

– ¼ szklanki oliwy z oliwek,

– 20 orzechów włoskich.

Przygotowanie:

  1. Przygotuj mały słoiczek, wymieszaj w nim oliwę, ocet balsamiczny i sos sałatkowy Knorr, aby przygotować znakomity w smaku sos do sałatki.
  2. Umytą i osuszoną rukolę przełóż do salaterki.
  3. Gruszki pokrój w kostkę, ser w plasterki. Oba składniki rozłóż na sałacie.
  4. Polej potrawę sosem i posyp obficie orzechami. Podawaj tuż po przygotowaniu, najlepiej z grzankami.

Źródło: Knorr

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *