Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
– 1 opakowanie francuskiego sosu sałatkowego winegret Knorr,
– 200 g sera typu brie,
– 150 g rukoli,
– 3 gruszki,
– 2 łyżki octu balsamicznego,
– ¼ szklanki oliwy z oliwek,
– 20 orzechów włoskich.
Przygotowanie:
- Przygotuj mały słoiczek, wymieszaj w nim oliwę, ocet balsamiczny i sos sałatkowy Knorr, aby przygotować znakomity w smaku sos do sałatki.
- Umytą i osuszoną rukolę przełóż do salaterki.
- Gruszki pokrój w kostkę, ser w plasterki. Oba składniki rozłóż na sałacie.
- Polej potrawę sosem i posyp obficie orzechami. Podawaj tuż po przygotowaniu, najlepiej z grzankami.
Źródło: Knorr