Sałatka z grillowanym kurczakiem i Papryką w musztardzie

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 25 minut

Składniki:

  • 4 piersi kurczaka
  • 1 jajko
  • 5 łyżek startego parmezanu
  • 140 g fasolki szparagowej
  • 4 garście liści szpinaku baby
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 łyżki Papryki w musztardzie Podravka
  • 1 łyżeczka miodu lipowego Podravka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

1. Kurczaka umyć i osuszyć. Jajko lekko rozmieszać ze szczyptą soli i pieprzu. Mięso panierować najpierw w jajku, a następnie w parmezanie. Grillować około 10 minut, obracając co jakiś czas, aż będzie rumiane i chrupiące.

2. Fasolkę szparagową ugotować, odcedzić i ostudzić. Następnie przełożyć do miski i wymieszać z liśćmi szpinaku.

3. Przygotować dressing: oliwę z oliwek wymieszać z octem, miodem i Papryką w musztardzie Podravka.

4. Warzywa polać dresingiem i podawać z kurczakiem w plastrach. Sałatkę ozdobić Papryką w musztardzie Podravka.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *