Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 25 minut
Składniki:
- 4 piersi kurczaka
- 1 jajko
- 5 łyżek startego parmezanu
- 140 g fasolki szparagowej
- 4 garście liści szpinaku baby
- 1 łyżka białego octu winnego
- 2 łyżki Papryki w musztardzie Podravka
- 1 łyżeczka miodu lipowego Podravka
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Kurczaka umyć i osuszyć. Jajko lekko rozmieszać ze szczyptą soli i pieprzu. Mięso panierować najpierw w jajku, a następnie w parmezanie. Grillować około 10 minut, obracając co jakiś czas, aż będzie rumiane i chrupiące.
2. Fasolkę szparagową ugotować, odcedzić i ostudzić. Następnie przełożyć do miski i wymieszać z liśćmi szpinaku.
3. Przygotować dressing: oliwę z oliwek wymieszać z octem, miodem i Papryką w musztardzie Podravka.
4. Warzywa polać dresingiem i podawać z kurczakiem w plastrach. Sałatkę ozdobić Papryką w musztardzie Podravka.