Sałatka przygotowana z Sosem sałatkowym Szefa Knorr.
Czas przygotowania: 15 minut
Dla czterech osób
Składniki:
– majonez – 3 łyżki
– ketchup łagodny – 3 łyżki
– boczek wędzony – 250 g
– mieszanka sałat – 250 g
– oliwa z oliwek – 3 łyżki
– sok pomarańczowy – 3 łyżki
– Sos sałatkowy Szefa Knorr – 1 opakowanie
– grzanki – 20 g
– pomarańcze – 3 szt.
– dojrzałe awokado – 2 szt.
– feta – 200 g
Sposób przygotowania:
1. Zawartość Sosu sałatkowego Szefa wymieszaj z majonezem i ketchupem.
2. Obrane awokado pokrój w kostkę. Pomarańcze pozbaw skórki, białej warstwy i błon. Fetę pokrój w kostkę. Wszystko dodaj do miski z sosem i dołóż sałaty, dokładnie mieszając, aby aromatyczny sos dokładnie otoczył wszystkie składniki.
3. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni. Pozbądź się wytopionego tłuszczu i dodaj mięso do sałaty. Przed podaniem wierzch posyp grzankami.