Sałatka Szefa z pomarańczami i awokado

Sałatka przygotowana z Sosem sałatkowym Szefa Knorr.

Czas przygotowania: 15 minut

Dla czterech osób

Składniki:

– majonez – 3 łyżki

– ketchup łagodny – 3 łyżki

– boczek wędzony – 250 g

– mieszanka sałat – 250 g

– oliwa z oliwek – 3 łyżki

– sok pomarańczowy – 3 łyżki

– Sos sałatkowy Szefa Knorr – 1 opakowanie

– grzanki – 20 g

– pomarańcze – 3 szt.

– dojrzałe awokado – 2 szt.

– feta – 200 g

Sposób przygotowania:

1. Zawartość Sosu sałatkowego Szefa wymieszaj z majonezem i ketchupem.

2. Obrane awokado pokrój w kostkę. Pomarańcze pozbaw skórki, białej warstwy i błon. Fetę pokrój w kostkę. Wszystko dodaj do miski z sosem i dołóż sałaty, dokładnie mieszając, aby aromatyczny sos dokładnie otoczył wszystkie składniki.

3. Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni. Pozbądź się wytopionego tłuszczu i dodaj mięso do sałaty. Przed podaniem wierzch posyp grzankami.

Salatka Szefa z pomaranczami i awokado2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *