pomodoro e mozzarella

Saclà poleca: Wieżyczki Caprese

Dziś polecamy Wam przepis na „Wieżyczki Caprese” przygotowane z produktami marki Saclà. Historia marki rozpoczęła się w ponad 75 lat temu w małym miasteczku Asti w Piemoncie, który jest “gastronomicznym” sercem północnych Włoch. To produkty przygotowywane z miłością, zaangażowaniem i dbałością o każdy składnik.

Wieżyczki Caprese

Porcja dla 4 osób Składniki:

  • 1 słoiczek pomidorów suszonych Saclà
  • 285 g grillowanych w oliwie bakłażanów
  • 2×125 g sera Mozzarella
  • Oliwa z oliwek Extra Vergine
  • 1 łyżeczka Pesto alla genovese Saclà
  • Sóli pieprz do smaku
  • Bazylia/oregano

Przygotowanie:

Pokrój mozzarellę na plastry grubości ok 5 mm. Pomidory i bakłażana odsącz z zalewy. Przygotuj wieżyczki – plaster mozzarelli, pomidor zapiekany, bakłażan, plaster mozzarelli (tak jak na zdjęciu). Dopraw oliwą, ziołami solą i pieprzem.

Pesto alla genovese Sacla’:

Do produkcji „pesto bazyliowego” Sacla’ wykorzystuje wyłącznie świeżą bazylię, pochodzącą z upraw ze sprawdzonych upraw. Zbiory bazylii rozpoczynają się z końcem czerwca i trwają do września. Jest to też jedyny okres w roku, w którym Sacla’ produkuje pesto. Pesto Salca zawiera w swoim składzie aż 36% bazylii, oryginale sery Grano padano i Pecorino Romano oraz oliwę z oliwek Extra Vergine.

Pesto alla genovese 90g 8001060003972

Suszone pomidory Sacla’ :

Najwyższej jakości włoskie pomidory, zbierane w regionie Puglia, zanurzone w mieszance ziół śródziemnomorskich.

Dzięki wyjątkowej dbałości o produkt podczas zbioru, pomidory charakteryzują się aromatycznym, delikatnym smakiem. Idealne jako dodatek do makaronów, mięs, serów, sałatek i kanapek.suszone pomidory.

suszone pomidory_280 g 8001060001978FOTO 1

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>