Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: niski

Składniki:

  • przyprawa uniwersalna Delikat Knorr
  • Bulion cielęcy Knorr
  • 1 słoik Sosu pomidorowo-śmietanowego Knorr
  • 500 g dowolnie wybranego makaronu
  • 300 g mielonej cielęciny
  • 1 jajko
  • 1 marchewka (ok. 150 g)

Przygotowanie:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Po zmieleniu cielęciny obierz marchew i drobno zetrzyj, a następnie dodaj do mięsa. Całość wymieszaj. Dodaj jajko i przyprawę uniwersalną Delikat.
  3. Zaangażuj dziecko we wspólne gotowanie, prosząc je o uformowanie ze zmielonego mięsa pulpetów wielkości orzecha włoskiego. Gotowe włóż na moment do lodówki.
  4. Wrzuć pulpeciki do pół litra gotującej wody z Bulionem cielęcym Knorr. Czas gotowania: 5 minut.
  5. Po dodaniu Sosu pomidorowo-śmietanowego całość gotuj przez 15 minut, delikatnie mieszając.
  6. Na koniec makaron i pulpeciki polej dowolnie wybranym sosem.

Źródło: Knorr

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *