Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: niski
Składniki:
- przyprawa uniwersalna Delikat Knorr
- Bulion cielęcy Knorr
- 1 słoik Sosu pomidorowo-śmietanowego Knorr
- 500 g dowolnie wybranego makaronu
- 300 g mielonej cielęciny
- 1 jajko
- 1 marchewka (ok. 150 g)
Przygotowanie:
- Ugotuj makaron.
- Po zmieleniu cielęciny obierz marchew i drobno zetrzyj, a następnie dodaj do mięsa. Całość wymieszaj. Dodaj jajko i przyprawę uniwersalną Delikat.
- Zaangażuj dziecko we wspólne gotowanie, prosząc je o uformowanie ze zmielonego mięsa pulpetów wielkości orzecha włoskiego. Gotowe włóż na moment do lodówki.
- Wrzuć pulpeciki do pół litra gotującej wody z Bulionem cielęcym Knorr. Czas gotowania: 5 minut.
- Po dodaniu Sosu pomidorowo-śmietanowego całość gotuj przez 15 minut, delikatnie mieszając.
- Na koniec makaron i pulpeciki polej dowolnie wybranym sosem.
Źródło: Knorr