pulpeciki-z-makaronem-w-sosie-pomidorowym

Pulpeciki z makaronem w sosie pomidorowym

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość porcji: 4

Stopień trudności: niski

Składniki:

  • przyprawa uniwersalna Delikat Knorr
  • Bulion cielęcy Knorr
  • 1 słoik Sosu pomidorowo-śmietanowego Knorr
  • 500 g dowolnie wybranego makaronu
  • 300 g mielonej cielęciny
  • 1 jajko
  • 1 marchewka (ok. 150 g)

Przygotowanie:

  1. Ugotuj makaron.
  2. Po zmieleniu cielęciny obierz marchew i drobno zetrzyj, a następnie dodaj do mięsa. Całość wymieszaj. Dodaj jajko i przyprawę uniwersalną Delikat.
  3. Zaangażuj dziecko we wspólne gotowanie, prosząc je o uformowanie ze zmielonego mięsa pulpetów wielkości orzecha włoskiego. Gotowe włóż na moment do lodówki.
  4. Wrzuć pulpeciki do pół litra gotującej wody z Bulionem cielęcym Knorr. Czas gotowania: 5 minut.
  5. Po dodaniu Sosu pomidorowo-śmietanowego całość gotuj przez 15 minut, delikatnie mieszając.
  6. Na koniec makaron i pulpeciki polej dowolnie wybranym sosem.

Źródło: Knorr

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>