Pudding chia z salsą z mango i kiwi

Chia to bogate w błonnik i kwasy omega-3 nasiona, które zyskują sobie coraz większą popularność. Decydują o tym ich walory odżywcze i smakowe, a także możliwość wykorzystania w kuchni na wiele sposobów.

Jeśli szukacie alternatywy dla słodkich deserów to proponujemy Wam przyrządzenie pożywnego puddingu z nasion szałwii hiszpańskiej (bo tak inaczej nazywa się chia), na wodzie źródlanej Mama i ja z dodatkiem soczystych owoców.

Pudding chia z salsą z mango i kiwi

Składniki (na dwie porcje):

  • 4 łyżki nasion chia
  • 250 ml wody Mama i ja
  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 2 dojrzałe owoce kiwi
  • 1 łyżka miodu (opcjonalnie)

Wykonanie:
Nasiona chia zalewamy zimną wodą Mama i ja i odstawiamy na 30 minut do napęcznienia. Mango i kiwi obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Do owoców dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Napęczniałe nasiona chia przekładamy na dno pucharków i wykładamy na nie owocową salsę. Podajemy od razu lub po schłodzeniu.

Kilka słów o marce
Mama  i ja to źródlana  woda niegazowana, przeznaczona w szczególności dla niemowląt i małych dzieci, a także kobiet w ciąży oraz mam karmiących piersią. Produkt posiada pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka. Woda Mama i ja dostępna jest w butelkach o pojemności 0,33 (stworzonych specjalnie z myślą o najmłodszych), 0,5 i 1,5 l, których ceny wynoszą odpowiednio: ok. 1,20, 1,50 i 2,00 zł. Można ją kupić w placówkach sieci: Makro, Tesco, Kaufland, Netto, Carrefour, Selgros, Auchan, Eurosklep oraz w sklepach internetowych dodomku.pl, frisco.pl i bdsklep.pl.

Producent: Wosana
Więcej informacji na stronach: http://www.wosana.pl oraz www.wodadladziecka.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *