Ptysie, które przyrządzisz tak, jak chcesz

ZPC Brześć – rodzinna firma specjalizująca się w wyrobach cukierniczych opartych na tradycyjnych, domowych recepturach powiększa ofertę produktów z ciasta ptysiowego i udoskonala ich skład.

W ofercie marki Brześć zadebiutowały ptysie, które znajdą szerokie zastosowanie w każdej kuchni. – Ciasto ptysiowe jest kojarzone przede wszystkim z deserowymi ptysiami przełożonymi kremem. Nasze ptysie to baza, czyli samo ciasto parzone, które można spożywać nie tylko w opcji „na słodko”, ale również „na słono”. Sprawdzają się jako alternatywa dla chleba, podawana z wytrawnymi pastami czy jako niecodzienny dodatek do sałatek – mówi Marzena Stokwisz z firmy Brześć.
Ptysie to kolejny wyrób z ciasta ptysiowego dostępny w ofercie marki. Innymi flagowymi produktami z tej grupy są: słomka ptysiowa w trzech wariantach (z cukrem, z cynamonem oraz pełna nasion) oraz groszek ptysiowy. Wszystkie mają krótkie, proste składy i pozbawione są konserwantów. Firma z Brześcia Kujawskiego zapowiedziała jednak dalsze zmiany w recepturze wspomnianych wyrobów, zmierzające do tego, by stały się one jeszcze bardziej naturalne. W najbliższym czasie produkty te zostaną pozbawione również oleju palmowego oraz środków spulchniających. Ptysie już wspomnianego oleju nie zawierają, nie w nich także dodatku cukru.
Przekąski, ciastka i ciasta marki Brześć są dostępne w sieciach supermarketów i dyskontów, takich jak: Biedronka, Tesco, Lewiatan, Dino czy POLOmarket, jak również w mniejszych sklepach osiedlowych na terenie całego kraju. Tam też trzeba szukać ptysi. Są one sprzedawane w 80-gramowym opakowaniu z okienkiem.

Producent: Zakłady Produkcji Cukierniczej Brześć
Więcej informacji na temat firmy oraz jej produktów można znaleźć na stronie: www.brzesc.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *