Hochland wprowadził właśnie nowy ser żółty z dużymi dziurami, o kremowym smaku Hochlander. A Marcin Budynek stworzył cztery przepisy na kanapki
dla niej, dla niego i dla najmłodszych z tym właśnie serem. Zobaczcie może odkryjecie dla siebie jakieś nowe połączenia smakowe:)
Marcin Budynek – kreator smaku, założyciel oraz właściciel Akademii Kulinarnej. Jego specjalnością jest kuchnia Polska w nowatorskim wydaniu. Inspiracje czerpie z bogactwa natury, dlatego też często w swojej kuchni wykorzystuje produkty regionalne. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA. Założyciel i członek Klubu Szefów Kuchni.
Hochlander na romantycznej kanapce dla niej!
-
Chleb żytni na zakwasie 2 kromki
-
Ser Hochlander 2 plasterki
-
Pasta guacamole 60 g
-
Orzechy włoskie 4 szt
-
Kiełki słonecznika/ tymianek cytrynowy
pasta guacamole
Składniki:
-
1/2 awokado
-
1 łyżka oliwy
-
Ząbek czosnku
-
20 ml soku z limonki
-
Sól morska
Sposób przygotowania:
Składniki na guacamole miksujemy na jednolitą masę – na koniec doprawiamy do smaku solą morską oraz pieprzem grubo mielonym.
Sposób podania:
Chleb smarujemy pastą, układamy zwinięty w rulonik plaster sera Hochlander, dodajemy orzechy włoskie. Kanapkę dekorujemy kiełkami oraz ziołami.
Smacznego!
Hochlander na kanapce pełnej smaków dla niego!
-
Ciabata 1 szt
-
Ser Hochlander 4 plasterki
-
Sałata rzymska
-
Humus
-
Grillowana pierś z kurczaka
-
Bakłażan, cukinia, pomidor, czerwona cebula
Humus:
Składniki (na 2 porcje):
-
1 szklanka ugotowanej cieciorki
-
2 łyżki pasty tahini
-
Sok wyciśnięty z 1 cytryny (ok 4 łyżki soku)
-
1-2 ząbki czosnku
-
½ łyżeczki mielonego kuminu
-
Sól morska
-
2 łyżki oliwy
-
Woda – do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Sposób przygotowania humusu:
Składniki miksujemy ze sobą na gładką konsystencję.
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem, kuminem i papryką wędzoną, następnie grillujemy wraz z warzywami na ładny rumiany kolor.
Ciabatę kroimy w pół, smarujemy humusem. Układamy sałatę rzymską, grillowane warzywa, ser żółty Hochlander, plasterki piersi z kurczaka. Całość dekorujemy świeżymi ziołami
Smacznego!
Hochlander na kanapce na słono dla dzieci!
-
Słodka bułeczka 1 szt
-
Ser Hochlander 2 plasterki
-
Sałata masłowa 2 liście
-
Masło 10 g
-
Pomidor 2 plasterki
-
Szczypiorek 10 g
Sposób podania:
Bułkę tniemy w pół, smarujemy masłem, układamy sałatę, ser Hochlander, pomidor, wierzch posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego!
Hochlander na kanapce na słodko dla dzieci!
-
Chałka 80 g
-
Domowa konfitura truskawkowa 40 g
-
Ser Hochlander 2 plasterki
-
Do dekoracji: truskawki, listki bazylii lub mięty
Sposób podania:
Chałkę tniemy w pół, smarujemy konfiturą, następnie układamy ser żółty Hochlander. Całość dekorujemy świeżymi truskawkami oraz listkami bazylii lub mięty.
Smacznego!