Przepisy na wyjątkowe kanapki z serem Hochlander

Hochland wprowadził właśnie nowy ser żółty z dużymi dziurami, o kremowym smaku Hochlander. A Marcin Budynek stworzył cztery przepisy na kanapki
dla niej, dla niego i dla najmłodszych z tym właśnie serem. Zobaczcie może odkryjecie dla siebie jakieś nowe połączenia smakowe:)

Marcin Budynek – kreator smaku, założyciel oraz  właściciel Akademii Kulinarnej. Jego specjalnością jest kuchnia Polska w nowatorskim wydaniu. Inspiracje czerpie z bogactwa natury, dlatego też często w swojej kuchni wykorzystuje produkty regionalne. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA. Założyciel i członek Klubu Szefów Kuchni.

marcin

Hochlander na romantycznej kanapce dla niej!

 

Kanapka dla niej_pionSkładniki:

  • Chleb żytni na zakwasie 2 kromki

  • Ser Hochlander 2 plasterki

  • Pasta guacamole 60 g

  • Orzechy włoskie 4 szt

  • Kiełki słonecznika/ tymianek cytrynowy

pasta guacamole

Składniki:

  • 1/2 awokado

  • 1 łyżka oliwy

  • Ząbek czosnku

  • 20 ml soku z limonki

  • Sól morska

Sposób przygotowania:

Składniki na guacamole miksujemy na jednolitą masę – na koniec doprawiamy do smaku solą morską oraz pieprzem grubo mielonym.

Sposób podania:

Chleb smarujemy pastą, układamy zwinięty w rulonik plaster sera Hochlander, dodajemy orzechy włoskie. Kanapkę dekorujemy kiełkami oraz ziołami.

Smacznego!

Hochlander na kanapce pełnej smaków dla niego!

 

Kanpka dla niego_poziomSkładniki:

  • Ciabata 1 szt

  • Ser Hochlander 4 plasterki

  • Sałata rzymska

  • Humus

  • Grillowana pierś z kurczaka

  • Bakłażan, cukinia, pomidor, czerwona cebula

Humus:

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 szklanka ugotowanej cieciorki

  • 2 łyżki pasty tahini

  • Sok wyciśnięty z 1 cytryny (ok 4 łyżki soku)

  • 1-2 ząbki czosnku

  • ½ łyżeczki mielonego kuminu

  • Sól morska

  • 2 łyżki oliwy

  • Woda – do uzyskania odpowiedniej konsystencji

Sposób przygotowania humusu:

Składniki miksujemy ze sobą na gładką konsystencję.

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem, kuminem i papryką wędzoną, następnie grillujemy wraz z warzywami na ładny rumiany kolor.

Ciabatę kroimy w pół, smarujemy humusem. Układamy sałatę rzymską, grillowane warzywa, ser żółty Hochlander, plasterki piersi z kurczaka. Całość dekorujemy świeżymi ziołami

Smacznego!

Hochlander na kanapce na słono dla dzieci!

 

Kanpaka dla dziecka_na slono_pionSkładniki:

  • Słodka bułeczka 1 szt

  • Ser Hochlander 2 plasterki

  • Sałata masłowa 2 liście

  • Masło 10 g

  • Pomidor 2 plasterki

  • Szczypiorek 10 g

Sposób podania:

Bułkę tniemy w pół, smarujemy masłem, układamy sałatę, ser Hochlander, pomidor, wierzch posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego!

Hochlander na kanapce na słodko dla dzieci!

 

Kanpka dla dziecka_na slodko_pionSkładniki:

  • Chałka 80 g

  • Domowa konfitura truskawkowa 40 g

  • Ser Hochlander 2 plasterki

  • Do dekoracji: truskawki, listki bazylii lub mięty

Sposób podania:

Chałkę tniemy w pół, smarujemy konfiturą, następnie układamy ser żółty Hochlander. Całość dekorujemy świeżymi truskawkami oraz listkami bazylii lub mięty.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *