Przepisy na wyjątkowe kanapki z serem Hochlander

Hochland wprowadził właśnie nowy ser żółty z dużymi dziurami, o kremowym smaku Hochlander. A Marcin Budynek stworzył cztery przepisy na kanapki
dla niej, dla niego i dla najmłodszych z tym właśnie serem. Zobaczcie może odkryjecie dla siebie jakieś nowe połączenia smakowe:)

Marcin Budynek – kreator smaku, założyciel oraz  właściciel Akademii Kulinarnej. Jego specjalnością jest kuchnia Polska w nowatorskim wydaniu. Inspiracje czerpie z bogactwa natury, dlatego też często w swojej kuchni wykorzystuje produkty regionalne. Doświadczenie zawodowe zdobywał m.in. w Hiszpanii, Włoszech, Francji, Anglii, Chile i RPA. Założyciel i członek Klubu Szefów Kuchni.

marcin

Hochlander na romantycznej kanapce dla niej!

 

Kanapka dla niej_pionSkładniki:

  • Chleb żytni na zakwasie 2 kromki

  • Ser Hochlander 2 plasterki

  • Pasta guacamole 60 g

  • Orzechy włoskie 4 szt

  • Kiełki słonecznika/ tymianek cytrynowy

pasta guacamole

Składniki:

  • 1/2 awokado

  • 1 łyżka oliwy

  • Ząbek czosnku

  • 20 ml soku z limonki

  • Sól morska

Sposób przygotowania:

Składniki na guacamole miksujemy na jednolitą masę – na koniec doprawiamy do smaku solą morską oraz pieprzem grubo mielonym.

Sposób podania:

Chleb smarujemy pastą, układamy zwinięty w rulonik plaster sera Hochlander, dodajemy orzechy włoskie. Kanapkę dekorujemy kiełkami oraz ziołami.

Smacznego!

Hochlander na kanapce pełnej smaków dla niego!

 

Kanpka dla niego_poziomSkładniki:

  • Ciabata 1 szt

  • Ser Hochlander 4 plasterki

  • Sałata rzymska

  • Humus

  • Grillowana pierś z kurczaka

  • Bakłażan, cukinia, pomidor, czerwona cebula

Humus:

Składniki (na 2 porcje):

  • 1 szklanka ugotowanej cieciorki

  • 2 łyżki pasty tahini

  • Sok wyciśnięty z 1 cytryny (ok 4 łyżki soku)

  • 1-2 ząbki czosnku

  • ½ łyżeczki mielonego kuminu

  • Sól morska

  • 2 łyżki oliwy

  • Woda – do uzyskania odpowiedniej konsystencji

Sposób przygotowania humusu:

Składniki miksujemy ze sobą na gładką konsystencję.

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem, kuminem i papryką wędzoną, następnie grillujemy wraz z warzywami na ładny rumiany kolor.

Ciabatę kroimy w pół, smarujemy humusem. Układamy sałatę rzymską, grillowane warzywa, ser żółty Hochlander, plasterki piersi z kurczaka. Całość dekorujemy świeżymi ziołami

Smacznego!

Hochlander na kanapce na słono dla dzieci!

 

Kanpaka dla dziecka_na slono_pionSkładniki:

  • Słodka bułeczka 1 szt

  • Ser Hochlander 2 plasterki

  • Sałata masłowa 2 liście

  • Masło 10 g

  • Pomidor 2 plasterki

  • Szczypiorek 10 g

Sposób podania:

Bułkę tniemy w pół, smarujemy masłem, układamy sałatę, ser Hochlander, pomidor, wierzch posypujemy szczypiorkiem.

Smacznego!

Hochlander na kanapce na słodko dla dzieci!

 

Kanpka dla dziecka_na slodko_pionSkładniki:

  • Chałka 80 g

  • Domowa konfitura truskawkowa 40 g

  • Ser Hochlander 2 plasterki

  • Do dekoracji: truskawki, listki bazylii lub mięty

Sposób podania:

Chałkę tniemy w pół, smarujemy konfiturą, następnie układamy ser żółty Hochlander. Całość dekorujemy świeżymi truskawkami oraz listkami bazylii lub mięty.

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *