Przepis na Mango lassi z dodatkiem MIXU BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO

Mango lassi to przysmak, który zachwyca słodyczą i szybkością wykonania. Z dodatkiem MIXU BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO doskonale sprawdzi się w roli przekąski, drugiego śniadania lub lekkiego podwieczorku.

Składniki (2 porcje)

  • 500 g jogurtu kokosowego lub naturalnego
  • 1 duże, dojrzałe mango
  • 1/2 op. MIXU BAKALII Z NERKOWCEM KRESTO
  • 1–2 łyżki miodu lub słodzika
  • 1/2 łyżeczki kurkumy suszonej
  • szczypta kardamonu
  • 2 łyżki płatków owsianych górskich (opcjonalnie)

Wykonanie

  1. Mango obierz, odetnij od pestki, zmiksuj z jogurtem, miodem i przyprawami.
  2. Przelej porcje jogurtu do 2 misek, dodaj do każdej MIX BAKALII KRESTO Z NERKOWCEM, posyp płatkami owsianymi.
  3. Gotowe danie możesz przełożyć do pudełka i zabrać do pracy, szkoły czy w podróż.

    Fot. VOG Polska Sp. z o.o.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *