Przepis na kawę różaną dla zakochanych od Tchibo

Zarówno każdy „niedzielny” kawosz, jak i koneser kawy  z pewnością ma własny rytuał jej picia. Może być ekspres, filtr, zwykła zalewajka, z mlekiem lub bez. Ale każdy z nich wie, że kawa najlepiej smakuje, gdy pijemy ją z kimś bliskim.

KAWA RÓŻANA DLA ZAKOCHANYCH

Składniki:

  • kawa ziarnista Tchibo Cafe Crema Barista

  • mleko 3,2 %

  • syrop różany

  • wiórki czekoladowe o smaku różanym lub wiórki z białej czekolady

Sposób przygotowania napoju o pojemności ok. 250 ml:

do dzbanka wlać zimne mleko i spienić, następnie odstawić;

do szklanki wlać około 20 ml syropu różanego;

do szklanki z syropem zaparzyć przygotowaną w ekspresie ciśnieniowym kawę Tchibo Cafe Crema (jedna Cafe Crema to ok. 120 ml naparu kawy); • szklankę z syropem i kawą dopełnić gorącym mlekiem ok. 100 ml;

następnie łyżką nałożyć piankę mleczną wypełniając szklankę i udekorować wiórkami czekoladowymi.

DSC_1908

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *