Zarówno każdy „niedzielny” kawosz, jak i koneser kawy z pewnością ma własny rytuał jej picia. Może być ekspres, filtr, zwykła zalewajka, z mlekiem lub bez. Ale każdy z nich wie, że kawa najlepiej smakuje, gdy pijemy ją z kimś bliskim.
KAWA RÓŻANA DLA ZAKOCHANYCH
Składniki:
-
kawa ziarnista Tchibo Cafe Crema Barista
-
mleko 3,2 %
-
syrop różany
-
wiórki czekoladowe o smaku różanym lub wiórki z białej czekolady
Sposób przygotowania napoju o pojemności ok. 250 ml:
• do dzbanka wlać zimne mleko i spienić, następnie odstawić;
• do szklanki wlać około 20 ml syropu różanego;
• do szklanki z syropem zaparzyć przygotowaną w ekspresie ciśnieniowym kawę Tchibo Cafe Crema (jedna Cafe Crema to ok. 120 ml naparu kawy); • szklankę z syropem i kawą dopełnić gorącym mlekiem ok. 100 ml;
• następnie łyżką nałożyć piankę mleczną wypełniając szklankę i udekorować wiórkami czekoladowymi.