Poznajcie sekrety mistrzów cukiernictwa

Jeśli waszym marzeniem jest tworzenie zachwycających ciast i deserów, to musicie mieć książkę „Szkoła cukiernictwa. Le Cordon Bleu”. Ukazała się ona w listopadzie nakładem Wydawnictwa Jedność.

Ta wyjątkowa publikacja zawiera ponad 100 przepisów na różnorodne słodkie przysmaki. Korzystając z nich przygotujecie desery proste i wyrafinowane, klasyczne i innowacyjne. Wśród zamieszczonych tam propozycji znajdziecie m.in.: czekoladowo-pistacjowe ciasto opera, ciasto Trzech Króli, tort szwarcwaldzki, makaroniki z malinami, czekoladowe micuits, muffiny z mango i z czekoladą, gorące suflety waniliowe, tartę Tatin z jabłkami ptysie z yuzu i z czekoladą, kostki waniliowe z fiołkami krystalizowanymi, tartaletki czekoladowo-ślazowe czy wreszcie tort z aloesem i z poziomkami. Co ważne, wszystkie przepisy są szczegółowo objaśnione i opatrzone ilustracjami pokazującymi jak je krok po kroku wykonać. Często pojawiają się też przy nich porady szefów kuchni. Książka zawiera również opis przyborów cukierniczych i składników potrzebnych do przygotowania deserów oraz podstawowych ciast.

Okazja, by uczyć się od najlepszych
Na 512 stronach swoimi przepisami i praktycznymi wskazówkami z dziedziny cukiernictwa dzielą się mistrzowie słynnej szkoły Le Cordon Bleu. Została ona założona w Paryżu w 1895 roku, jako miejsce kształcące profesjonalistów i amatorów gotowania. Z czasem powstała światowa sieć tych elitarnych placówek. Nauczycielami w nich są laureaci wielkich, francuskich i międzynarodowych konkursów kulinarnych, którzy z chęcią przekazują swoją wiedzę oraz doświadczenie studentom z różnych zakątków globu. Dzięki książkom takim jak „Szkoła cukiernictwa Le Cordon Bleu” część ich kulinarnego kunsztu możecie odkryć i Wy.
Książka „Szkoła cukiernictwa Le Cordon Bleu” jest do nabycia w księgarni internetowej Wydawnictwa Jedność: www.jednosc.com. Jej regularna cena wynosi 89,00 zł.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *