Majowa aura nie zawsze jest łaskawa, ale podczas pikniku z Purellą Food pogoda wyjątkowo dopisała. Przyjemności smakowanie produktów firmy oraz tego, co można z nich wyczarować nie zmąciła ani jedna chmurka.
Spotkanie z zarządem i pracownikami spółki Purella Food odbyło się 17 maja w uroczym ogrodzie nad Jeziorkiem Wilanowskim. Gospodarze pikniku – panowie Michał Czerwiński, Artur Gajewski i Piotr Maciejewski, przedstawili idee przyświecajace im w prowadzeniu firmy. Opowiedzieli o sile superfoods oraz naturalnych składnikach, po jakie sięgają, w tym m.in.: chlorelli, miechunce peruwiańskiej, komosie ryżowa czy surowym kakao. Zaprezentowali również nowości, które pojawiły się w portfolio stworzonej przez nich marki Enjoy Pure Life. Należą do nich kosteczki Cubes, będące mniejszą i zdrowszą wersją tak popularnych obecnie batonów zbożowych oraz smoothies z nasionami chia. Do oferty firmy dołączyły także wyjątkowe chipsy Banana Joe, powstające w Tajlandii ze specjalnie wyselekcjonowanych odmian bananów (Purella Food została ich wyłącznym dystrybutorem w Polsce).
W trakcie pikniku swoje pięć minut mieli również goście specjalni: Paweł Ochman – autor bloga Weganon.pl oraz Kinga Rylska – szef marketingu kantyn Aïoli (obecnie jest ich trzy: dwie w Warszawie, jedna w Gdańsku). Paweł Ochman to weganin i pasjonat roślinnej kuchni, w której często wykorzystuje superżywność, w tym zwłaszcza chlorellę. Do czego i jak jej używa pokazał przygotowując na żywo w trakcie pikniku zielony kisiel, szparagi z zielonym sosem oraz minitarteletki ziarniste z zielonym kremem. Taki sam kolor miały owocowo-warzywne koktajle z nutą chlorelii serwowane przez barmanów Aïoli. Owe koktajle, jak również specjalna śniadanie z dodatkiem kosteczek Cubes znalazły się w wiosennym menu tych inspirowanych klimatem i kuchnią południowej Europy restauracji. Trzeba przyznać, że zespół Aïoli zafundowała uczestnikom spotkanie prawdziwą kulinarną ucztę. Zielony humus z chlorellą i warzywami, hiszpańskie „canapes” podawane na bagietce graham z białym makiem organicznym czy deser z kremem z daktyli i ciemnego kakao – to tylko niektóre smakowite, a jednocześnie zdrowe propozycje, jakich mieliśmy okazję spróbować. Pozostaje nam tylko wyrazić nadzieję, że zorganizowany drugi rok z rzędu wiosenny piknik z Purellą Food, stanie się tradycją.