PENNETTE RIGATE Z CHIPSAMI Z BAKŁAŻANA, BAZYLIĄ I POMIDORKAMI

Ilość porcji: 4

Pennette Rigate 500 gSkładniki:

  • 320 g makaronu Pennette Rigate Agnesi,
  • 10 świeżych pomidorków,
  • 2 średnie,
  • długie bakłażany,
  • kilka listków świeżej bazylii,
  • 1 ząbek czosnku,
  • oliwa extra vergine,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:

Na patelni podsmażyć ząbek czosnku, dodać liście bazylii, umyte i pokrojone na kawałki pomidorki, sól do smaku.

Bakłażany umyć, pokroić na cienkie plastry, posypać solą i odczekać ok 30 min., następnie opłukać. Na patelni rozgrzać dużą ilość oliwy, usmażyć bakłażany, aż będą chrupiące.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić połączyć na patelni z pozostałymi składnikami. Serwować na gorąco, dekorując chipsami z bakłażana.

Pennette rigate z bakłażanem cukinią i pomidorami

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *