Oryginalne przekąski z owocami z puszki od marki Sandra

Wraz z początkiem nowego roku rozpoczyna się karnawał, czyli czas, w którym chętnie organizujemy domowe przyjęcia. Dobre menu to podstawa udanej imprezy. Na jakie dania powinniśmy postawić? Najlepiej sprawdzą się oryginalne oraz pełne witamin przekąski z owocami z puszki. Łatwo je przygotować i nie mają tak negatywnego wpływu na naszą wagę, jak tłuste dania czy tzw. zapychacze, czyli na przykład chipsy.

Owocowe sushi

owocowe-shusiSkładniki:

  • 1 puszka brzoskwiń marki Sandra

  • 4 duże prostokątne wafle tortowe klasyczne lub czekoladowe

  • 1 opakowanie serka mascarpone

  • 1 tabliczka mlecznej czekolady

  • 50 g śmietany kremówki

  • 4 obrane kiwi

  • 6 łyżek miodu

  • 2 łyżki cynamonu

  • 6 świeżych liści mięty

Przygotowanie:

W małym naczyniu podgrzewamy miód i smarujemy nim czekoladowe wafle tortowe, tak aby namiękły. Następnie nakładamy na nie serek mascarpone i równomiernie rozmieszczamy pokrojone brzoskwinie i kiwi. Całość posypujemy cynamonem i zwijamy wafle w kształt rulonu. Następnie zawijamy je ciasno w ściereczkę i studzimy około 20 minut. W tym samym czasie do garnka wkładamy czekoladę oraz śmietankę kremówkę, a następnie całość podgrzewamy cały czas mieszając, aż do całkowitego roztopienia się czekolady. Z gotowych rulonów zdejmujemy ściereczki i kroimy je na kilka mniejszych części. Gotowe owocowe sushi przekładamy na talerze i dekorujemy miętą oraz kremem czekoladowym.

Słodki deser w ananasie

salatka-w-ananasieSkładniki:

  • ½ puszki mango marki Sandra

  • ½ puszki gruszek marki Sandra

  • 2 nieduże świeże ananasy

  • 4 banany

  • 1 limonka

  • 2 jogurty typu greckiego

  • 7 łyżek mrożonych malin

  • 6 łyżek miodu

  • 6 łyżek migdałów

  • 6 łyżek orzechów włoskich

  • 6 łyżek orzechów nerkowca

Przygotowanie:

Od ananasów odcinamy liście, przekrajamy je na pół i drylujemy. Następnie kroimy w drobną kostkę miąższ z ananasa, mango, gruszki oraz banany. Owoce skrapiamy wyciśniętym sokiem z limonki. W osobnym naczyniu za pomocą blendera miksujemy migdały, orzechy włoskie oraz orzechy nerkowca. Następnie jogurt grecki mieszamy z miodem. Do wydrylowanych połówek ananasa nakładamy na przemian warstwę owoców, jogurtu z miodem oraz orzechów. Gotowe ananasy z owocami schładzamy w lodówce. Przed samym podaniem polewamy ich zawartość musem ze zmiksowanych malin.

sandra_gruszki sandra_brzoskwinia sandra_mangoSmacznego!

Dodatkowe informacje

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *